Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumov nově: na řezané nebo na mojito?
banner

Broumov nově: na řezané nebo na mojito?

Text a foto Bára Fialová

Čtvrtek, 25. července 2024

Broumov nově: na řezané nebo na mojito?

S příchodem léta se obyvatelé Broumova i turisté mohou nově osvěžit na několika místech. Nově otevřela restaurace Domino za Ulitou, kavárna Off Baroko u starého pivovaru nebo stánek s míchanými drinky na náměstí.

„V červenci jsme jeli v takovém demo režimu, teď si dáme dovolenou a v srpnu jsme zpět, každé úterý až sobotu od čtyř odpoledne do večerních hodin,“ říká Michal Čepelka, provozní letního stánku Dring, kde vám šikovný barman namíchá malinové Mojito nebo Sex on the Beach, koktejl Piňa Colada nebo Moskevský Mule s vodkou, nealkoholický Huhu koktejl nebo Ginger Joe se zázvorovým pivem.

Bývalý hotel Winterswijk ve stínu starého pivovaru v uličce U horní brány má nového majitele, který nedávno nově otevřel příjemný prostor v přízemí. Kavárna nese název Off Baroko. „Máme dobrou kávu, dortíky, poháry,“ láká vedoucí Iveta do útulného salonku s terasou, která nabízí příjemné posezení ve stínu.

Na místě dřívějšího veganského bistra Kočka na kari nedávno otevřela restaurace Domino. Otevírá už dopoledne a otevřeno má do osmi hodin do večera. „Když máme plno, tak klidně i déle,“ říká majitel Dominik Šrůtek. „Nabízíme obědy, hotovky, pivo máme Kozla a Radegast a taky jako jediní široko daleko nabízíme i černé a řezané pivo a lidi už se na to pomalu naučili chodit,“ dodává.

 

Skvělý parťák

Oživením centra města se intenzivně zabývá i radnice v Broumově, která se kvůli uvadajícímu životu na náměstí zapojila do evropského projektu Urbact. V první fázi vedení města zjišťovalo potřeby Broumováků i podnikatelů. Jedno z prvních opatření – zahradní nábytek, který zakoupilo město a poskytlo je zdarma podnikatelům – už plní svůj účel.

„Zatím na to máme velmi dobrou zpětnou vazbu. Spokojení jsou hlavně podnikatelé. S tím, že jsme to vyřídili za ně na úřadech, a že lidé na nich opravdu sedí,“ říká koordinátorka projektu Pavla Jenková.

Dalším opatřením je nově ustavený „manažer náměstí“, který má podle slov koordinátorky projektu Urbact hlavně napomáhat rozvoji podnikání na náměstí. Touto manažerkou se stala Eva Novotná, která vlastní prodejnu květin a dekorací Eda. „Náplní práce bude pravidelný kontakt s místními podnikateli a péče o veřejný prostor, tedy vzhled výkladních ploch, prostor před provozovnou, ale i hledání cest, jak místní provozovny lépe propagovat. Manažerka náměstí by měla být hlavně skvělým parťákem pro podnikající a mostem mezi nimi a vedením města. Pozice manažerky náměstí je jednou z testovacích aktivit. Je vytvořena zatím do konce tohoto roku, a pak se vyhodnotí, zdali má smysl takovou pozici zde opravdu mít,“ vysvětlila Pavla Jenková.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)