Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumov poskytne dotace na vnější opravy domů

Broumov poskytne dotace na vnější opravy domů

Michaela Plchová, foto archiv města Broumov

Čtvrtek, 16. prosince 2021

Broumov poskytne dotace na vnější opravy domů

Zastupitelstvo města Broumov na svém prosincovém zasedání schválilo Program pro poskytování dotací na opravu a údržbu vnějšího vzhledu budov historické či architektonické hodnoty v roce 2022. Přihlásit se do něj mohou všichni vlastníci takovýchto nemovitostí v Broumově, kteří zvažují opravu vnějšího vzhledu.

Město Broumov tento program vyhlašuje již potřetí. Podle slov pana Jaroslava Betáše, který má na městském úřadě na starosti investice a rozvoj, chce město tímto způsobem podpořit vlastníky při opravách nemovitostí a přispět tak k celkovému zlepšení vzhledu města. Program se netýká oprav zapsaných kulturních památek v městské památkové zóně, neboť pro ty je určený jiný program financovaný ministerstvem kultury.

O dotaci mohou požádat právnické i fyzické osoby, které jsou vlastníky budov historické či architektonické hodnoty na území města Broumova. Maximální výše podpory je 50 % z uznatelných výdajů. Minimální výše podpory pro jeden projektový záměr činí 20 tisíc korun, maximální pak 200 tisíc. Za uznatelné výdaje jsou považovány opravy obvodového pláště, střech, klempířských prvků, fasády, výplně otvorů (okna, dveře, výkladce, vrata), zdí a dalších částí navazující na objekt.

Jaroslav Betáš předpokládá, že o program bude zájem i tentokrát: „Z předchozích dvou ročníků vychází zájem vždy kolem deseti žadatelů, což je přiměřené možnostem financování města. Zastoupeny jsou opravy většího i menšího rozsahu. Výhodné je to pro všechny, opravené fasády domů působí dobře na místní i turisty, vlastníci zhodnotí své domy. Investovat průběžně do údržby nemovitostí je moudré.“

Lhůta pro podání žádosti poběží od 2. do 16. února 2022, realizace oprav musí proběhnout od 1. ledna do 15. listopadu 2022.

Podrobné informace o Programu včetně všech příloh naleznete na stránkách města www.broumov-mesto.cz.

Vlastníci, kteří potřebují poradit, jak postupovat, nechť kontaktují pana Jaroslava Betáše na e-mail: betas@broumov-mesto.cz, nebo na tel.: 739 527 540.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)