Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumov součástí politických protestů
banner

Broumov součástí politických protestů

Petr Štěpnička

Pondělí, 20. května 2019

Broumov součástí politických protestů

Již dvakrát se na broumovském náměstí sešlo několik desítek občanů, kteří vyjádřili svůj nesouhlas se stavem současné vládní garnitury, konkrétně s kroky premiéra Andreje Babiše. Stalo se tak v rámci celostátních akcí, které pořádá organizace Milion chvilek pro demokracii. Počet obcí se oproti první akci, jež se konala 29. dubna, značně navýšil, 13. května mítinky vedle Broumova hostilo dalších 130 míst, v Praze bylo zaplněné Staroměstské náměstí.

Zmíněná organizace situaci komentuje těmito slovy: "Pokládáme za nepřijatelné, aby 71 let po komunistickém puči a 30 let po sametové revoluci byl premiérem naší země trestně stíhaný člověk, vedený jako agent StB. Na Staromák se už nevejdeme. Protože premiér s Marií Benešovou naše požadavky buď ignorují, nebo se jim vysmívají, svoláváme občany a občanky z celé České republiky v úterý 21. května v 18:30 na Václavák.

Naše požadavky jsou následující:

1) Demise Marie Benešové.
2) Přijetí dalších pojistek nezávislosti justice.

Pokud naše požadavky nebudou splněny, uskuteční se v úterý 28. května další vlna akcí po celé republice - tentokrát maximálně posílíme lokální akce, které jsou nesmírně důležité."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)