Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumovská nemocnice očkuje také neregistrované zájemce
banner

Broumovská nemocnice očkuje také neregistrované zájemce

Michaela Plchová, foto Michal Fanta

Čtvrtek, 2. prosince 2021

Broumovská nemocnice očkuje také neregistrované zájemce

Sílící epidemie i tlak vládních opatření zvyšuje zájem o očkování

Očkování na Broumovsku a Náchodsku je možné na několika místech, a to jak s registrací skrze registrační systém, tak i bez registrace. Volných kapacit pro zájemce bez registrace je o něco méně. Například Nemocnice Broumov očkuje registrované zájemce od pondělí do čtvrtka v přesně vymezených hodinách, pro neregistrované zájemce pak vyčlenila všechny prosincové pátky a čtvrtek 23. 12. Po celý prosinec - s výjimkou Štědrého dne - mohou zájemci přijít tzv. z ulice vždy mezi 12. a 14. hodinou do očkovacího centra v areálu Nemocnice Broumov. Je to tedy pátek 3. 12., 10. 12., 17. 12. a silvestrovské datum 31. 12. Informace o očkování lze najít na webových stránkách města Broumov: Koronavirus COVID 19: Broumov.

Do očkování se zapojili též někteří praktičtí lékaři, je vždy ale nutné si u nich tuto možnost ověřit telefonicky. Další možností očkování je v náchodské a trutnovské nemocnici pomocí registračního systému.

Královéhradecký kraj patří k regionům s vyšším stupněm proočkovanosti. Například na Broumovsku je k 1. prosinci plně očkovaných 59,0 procent obyvatel, na Náchodsku 61,2 a na Trutnovsku 58, 0 procent. Vzhledem k narůstajícím číslům hospitalizovaných a též ke zpřísňujícím se vládním opatřením, zájem o očkování dále stoupá. V kraji zdravotníci aplikovali zhruba 694 tisíc dávek vakcíny. Alespoň jednou se nechalo očkovat přes 331 tisíc osob starších 16 let, tedy 72 procent celkové populace kraje starší 16 let.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)