Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumovsko má tři krajské zastupitele
banner

Broumovsko má tři krajské zastupitele

René Herzán

Neděle, 4. října 2020

Broumovsko má tři krajské zastupitele

V krajských volbách zvítězila v Královéhradeckém kraji koalice ODS, STAN a Východočeši s 23,53 %. Na druhou pozici se dostalo ANO s 22,04 %. Třetí jsou Piráti s 14,41 procenta. V krajském zastupitelstvu má Broumovsko hned tři zástupce. Jsou to Pavel Hečko, který v vykonával v posledních čtyřech letech funkci radního, a nováčci Jiří Škop a Milan Brandejs.

Volební účast dosáhla 41,01 procenta. Vítězná koalice ODS, STAN a Východočeši získala 12 mandátů v zastupitelstvu, které má 45 členů. Druhé skončilo ANO také se ziskem 12 mandátů. Třetí Piráti budou mít sedm zastupitelů, čtvrté Spolu pro kraj (Osobnosti kraje, ČSSD a Zelení) má čtyři mandáty. Na pátém místě je Koalice pro Královéhradecký kraj se čtyřmi zastupiteli. Šestí jsou Spojenci pro Královéhradecký kraj se čtyřmi mandáty. Sedmou příčku obsadila SPD se dvěma zastupiteli.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)