Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumovsko vyrazilo na veletrh Holiday World v Praze
banner

Broumovsko vyrazilo na veletrh Holiday World v Praze

Adéla Paprskárová, foto archiv SDMB

Pondělí, 3. dubna 2023

Broumovsko vyrazilo na veletrh Holiday World v Praze

Veletrhy jsou populární již několik desetiletí. Spousta lidí sem jezdí načerpat nové znalosti a informace, jiní sesbírat materiály a prohlédnout si novinky na trhu. Výjimkou nejsou ani veletrhy cestovního ruchu. Ať už jde o odborníky z cestovního ruchu nebo o laickou veřejnou, vybere si vždy každý. A jinak tomu nebylo ani na veletrhu Holiday World v Praze.

Po covidové pauze, kdy se nemohly konat žádné hromadné akce, se sezóna veletrhů konečně rozjela naplno. Zástupci Společnosti pro destinační management Broumovska a Informačního centra v Adršpašských skalách se zúčastnili veletrhu Holiday World v Praze, který se konal 17.–19. března. Na velkém stánku Královéhradeckého kraje prezentovali Broumovsko a jeho krásy, zajímavosti a atraktivity.

Stánek Královéhradeckého kraje navštívilo nespočet zajímavých osob, u pultu Broumovska bylo neustále rušno. S účastí na veletrhu jsme oslovili všechna informační centra v regionu a informační materiály byly tedy k dispozici pro návštěvníky. Prezentovali jsme také členy fondu destinace. Broumovsko mělo jako jedna z mála destinací Královéhradeckého kraje na Holiday Worldu svůj vlastní pultík.  Velký zájem byl o cykloturistiku na Broumovsku, Geopark a barokní památky – Broumovská skupina kostelů a broumovský klášter. Mnoho dotazů směřovalo i ke kandidatuře na Broumov město kultury 2028. Samozřejmě byl také velký zájem o Adršpašsko-teplické skály, přičemž jsme tazatele informovali o online rezervačním systému v Adršpachu a způsobu nákupu v Teplických skalách a také o dalších atraktivitách, které stojí za to na Broumovsku navštívit.

K vidění bylo opravdu mnohé. V jednom z pavilonů byly stánky zástupců České republiky. Představovaly se hlavně jednotlivé kraje, zaměřovaly se na to, co je pro ně typické a co mohou nabídnout svým návštěvníkům. Prezentace jednotlivých regionů byla velmi originální a v mnohých případech byla doplněna o regionální produkty. V protějším pavilonu byli vystavovatelé ze všech koutů světa, kteří představovali své země. Tady jste nezažili cestu kolem světa za 80 dní, ale mohli jste ji stihnout za 30 minut.

V pátek navštívila veletrh odborná veřejnost a osoby s úzkým napojením na cestovní ruch. Hlavním cílem všech zúčastněných bylo navázání nových pracovních kontaktů, partnerství a zkušeností. Víkendové dny patřily veřejnosti.

Během celého veletrhu byl pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. Pro zástupce regionu Broumovsko nastal zlatý hřeb v neděli. Ředitel Společnosti pro destinační management Broumovska pan David Duda křtil novou knihu o Broumovsku – Broumovsko z nebe kolektivu autorů (Alice Šplíchalová, Radek Štěrba, Jakub Chova). Kniha je kompletně složena z leteckých fotografií a nabízí nevšední pohled na přírodu a památky. Fotografie jsou doplněny krátkým povídáním a zajímavostmi o dané lokalitě. Fotografická kniha je již v prodeji.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)