Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumovský bike finišuje s přípravami a prodlužuje registrace online
banner

Broumovský bike finišuje s přípravami a prodlužuje registrace online

Pavla Hajpišlová, foto archiv BB

Neděle, 16. června 2024

Broumovský bike finišuje s přípravami a prodlužuje registrace online

Druhý ročník půlmaratonu horských kol Broumovský bike odstartuje už v sobotu 22. června. Na trať dlouhou 51,6 km se vrací známé tváře i ti, kteří zde zažijí premiéru. Předposlední červnová sobota slibuje příval letních teplot, tak proč ji nestrávit v sedle?  

Na trati si najdou své zkušení závodníci, ale i ti, kteří si cyklistiku umí užít v rolích nadšenců. Letošní startovní listina ukazuje, že se bude jednat opět o závod s mezinárodní účastí. „V posledních týdnech jsme zaznamenali doslova nájezd polských závodníků a máme z toho velkou radost. Je vidět, že se naši sousedé dozvídají nejen o kulturních, ale i sportovních akcích a neváhají se přihlásit,“ avizuje s úsměvem Tomáš Hladík, ředitel závodu.

Broumovský bike je specifický nejenom v tom, že organizátoři dbají na rodinnou atmosféru, ale také v možnostech účasti. „Pokud by někdo váhal a nevěřil si na půlmaratonskou trať, je tu možnost složit štafetu a rozdělit si závod na 3 úseky. I tento formát závodu posílí nejen sportovního, ale týmového ducha. Letos to vypadá na velký souboj firemních štafet,“ přiblížil Vladimír Grusman, ředitel trati.

Na své si přijdou i fanoušci a rodinní příslušníci závodníků. Pokud se nevydají na trať, mohou zůstat v pohodlí martínkovické Chaty pod Korunou a přilehlého okolí zázemí závodu. Zde bude pro všechny připraveno bohaté občerstvení a skákací hrad pro ty nejmenší.

Organizátoři ale doporučují vydat se na trať a podívat se, tam kde se odehrávají boje o přední pozice. To vše podpořené krásnými přírodními scenériemi, které Broumovsko nabízí na každém kroku. Bezpečně se dostanete na občerstvovací stanice, kde se zároveň předávají štafetové pásky. Slangově řečeno bufety najdete na 16 kilometru v Šonově a 34. kilometru v Hynčicích. Prvního závodníka pak Martínkovice přivítají zhruba kolem poledne.

Přihlásit se on-line je možné s povinností platby do 19. června přes webové stránky závodu www.broumovskybike.cz. Na místě v kanceláři závodu na Chatě pod Korunou pak od 8 hodin do 9:30 hodin s platbou v hotovosti.

 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)