Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Čím dál víc lidí vidí smysl v pomoci potřebným
banner

Čím dál víc lidí vidí smysl v pomoci potřebným

Ilona Patrná, foto archiv autorky

Středa, 11. ledna 2023

Čím dál víc lidí vidí smysl v pomoci potřebným

Do kasiček Tříkrálové sbírky 2023 přispěli dárci v Broumově a okolí více jak 177 000 korun.

Opět po roce zdravím obyvatele Broumovska, zvláště pak příznivce Tříkrálové sbírky (TS), kterých každým rokem přibývá. Hlavním dnem TS byla letos sobota 7. ledna, kdy nám opět přálo počasí, a snad i proto se 20 vedoucím skupinek a 60 dětem chodilo koledovat mnohem veseleji.

Mohli jsme se vrátit na počet kasiček v době před covidem, protože je čím dál více lidí, kteří vidí smysl v pomoci potřebným. Do 20 kasiček vykoledovali naši malí králové úctyhodných 177 466 korun a k tomu byli odměněni spoustou sladkostí. Největší radost jim ale přinesly zájem a podpora štědrých obyvatel Broumovska.

Milou novinkou při zahájení, za tradiční přítomnosti pana děkana Martina Lanžiho, byla účast a podpora starosty města Arnolda Vodochodského. Navečer nás do Centra pro rodinu, kde bylo zázemí pro malé koledníky i vedoucí skupinek, přišel navštívit a ocenit tento projekt pro změnu radní Michal Čepelka. Velmi si vážíme toho, že město podporuje místní charitativní aktivity, které pomáhají těm nejzranitelnějším.

Nyní je na místě vyjádřit poděkování již zmíněným, otci Martinu Lanžimu, městu Broumov, ale také ZUŠ v Broumově a oběma ZŠ za krásná přáníčka a přísun koledníků a Martinu Minaříkovi z Centra sociálních služeb Naděje Broumov za ochotné poskytnutí zázemí v Centru pro rodinu v Lidické ulici. Díky patří všem vedoucím skupinek za to, že byli ochotni věnovat celý den naší sbírce, dětem i jejich rodičům, kteří nám přizpůsobili svůj program, našim milým kuchařkám a v neposlední řadě vám všem lidem dobré vůle, kteří TS podporujete.

Ještě podrobnější rekapitulace k vybraným částkám:       

  • Broumov – 111 630 Kč
  • Olivětín – 11 395 Kč 
  • Martínkovice – 20 917 Kč
  • Křinice – 13 516 Kč
  • Božanov – 12 347 Kč
  • Otovice – 7661 Kč

Celkem jsme v letošním roce vykoledovali 177 466 Kč.

V loňském roce jsme do 16 kasiček vykoledovali 136 441 Kč.

Závěrem bych ještě jednou chtěla poděkovat za přízeň, popřát úspěšný rok 2023 a jako vždy vás ujistit, že peníze z TS, které se vrátí zpět do Broumova, použijeme na podporu potřebným lidem v tíživé životní situaci, jako je tomu každoročně. Věřte, že to má smysl.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)