Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Další studenti z Broumovska vyrazí studovat do zahraničí

Další studenti z Broumovska vyrazí studovat do zahraničí

Michaela Plchová, foto archiv studentů

Pondělí, 8. srpna 2022

Další studenti z Broumovska vyrazí studovat do zahraničí

AMOS – Vzdělávací fond Broumovska už zná své letošní stipendisty. Jedná se o dva nové studenty a jednoho z loňského roku, který si studium v zahraničí prodlouží.  

V letošním roce bylo otevřeno již 6. grantové kolo, do něhož se mohli hlásit studenti pocházející z Broumovska, či se silnou vazbou na Broumov a okolí. Termín pro podání žádostí byl do 31. května a pohovory se studenty probíhaly na konci června tohoto roku. Se studenty hovořili členové komise, jimiž jsou ředitel Gymnázia Broumov Mgr. Jiří Ringel, profesorka Mgr. Šárka Rambousková, zakladatel Agentury pro rozvoj Broumovska Jan Školník, MBA a programová manažerka fondu Mgr. Zuzana Klimecká. „V rámci pohovorů se žadateli zjišťujeme, jaké mají plány do budoucna, zda dychtí poznávat svět a rozvíjet svůj talent,“ říká Zuzana Klimecká a dodává: „To je základním smyslem vzdělávacího fondu AMOS – najít a podpořit mladé lidi, kteří se nebojí vyjet studovat do světa, objevit správné životní hodnoty a snad se s nimi vrátit zpět do rodného Broumovska. Věříme, že takováto podpora studentů je přínosem pro region.“

První z letošních úspěšných žadatelů je čerstvý maturant Jiráskova gymnázia v Náchodě Tomáš Heger ze Starkoče. Ten míří na University of Cambridge, Churchill College ve Velké Británii, kde se chystá studovat obor Přírodních věd se zaměřením na chemii. AMOS – Vzdělávací fond Broumovska ho podpořil částkou 75 tisíc korun.

Druhou úspěšnou žadatelkou je Jitka Kovářová ze Žďáru nad Metují, která má za sebou 1. ročník náchodské školy Academia Mercurii. Jitka se chystá do Francie na Ski academy Apex 2100 ve městě Tignes. Fond ji podpořil částkou 25 tisíc korun.

Třetím studentem je Jan Semerák z Teplic nad Metují. Toho podpořil AMOS – Vzdělávací fond Broumovska již v loňském roce. Jan studuje obor Computer Science na Portland State University, Maseeh College of Engineering and Computer Science. Fond mu na studium přispěl částkou 10 tisíc korun.

AMOS – Vzdělávací fond Broumovska vyhlašuje grantové kolo pro každý školní rok, týká se studentů středních, vysokých škol i doktorandského studia. Účastnit se mohou i studenti master kurzů v uměleckých oborech, či mladí lidé, kteří by rádi nasbírali zkušenosti formou oborových zahraničních stáží. Podpora se týká i účasti v mezinárodních vědeckých a výzkumných programech.

 

Na titulní fotografii je Tomáš Heger v laboratoři, na druhé fotografii Jan Semerák se spolužáky.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)