Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Delta končí, nastupuje omikron
banner

Delta končí, nastupuje omikron

Michaela Plchová, foto archiv APRB

Čtvrtek, 13. ledna 2022

Delta končí, nastupuje omikron

Podle hejtmana Martina Červíčka převáží do 10 dnů v Královéhradeckém kraji varianta omikron.

Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček svolal ve středu 11. ledna mimořádnou tiskovou konferenci k šíření varianty omikron v našem kraji a zhodnotil celou situaci. „Po významném poklesu pozitivních testů v druhé polovině prosince se jejich počet opět začíná postupně zvyšovat. V současnosti evidujeme okolo 2 100 případů týdně a máme zhruba 120 lidí v nemocnici,“ uvedl hejtman Červíček na tiskové konferenci a pokračoval: „Nicméně je třeba říct, že jsme v té fázi, kdy končí šíření varianty delta a nastupuje omikron.“ Podle hejtmana Červíčka můžeme očekávat, že během 7 až 10 dnů začne převažovat varianta omikron i v našem kraji. „Myslím, že je potřeba brát to všechno rozumně. Očekává se nárůst případů v kraji, na druhou stranu, co se týče odhadované predikce následků ve zdravotnictví, tak ty úplně katastrofické nejsou. Podle těchto predikcí bychom se měli pohybovat zhruba v podobné situaci jako v listopadu, kdy jsme měli okolo 300 hospitalizovaných v nemocnici. Doufám, že jsou tyto předpovědi přesné,“ řekl k tomu hejtman Červíček. Podle něj je v Královéhradeckém kraji nyní záchyt varianty omikron na 30 procentech z té části testů, jež se podrobují analýze.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)