Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Den gramotnosti pro předškoláky v rámci MAP vzdělávání na Broumovsku II
banner

Den gramotnosti pro předškoláky v rámci MAP vzdělávání na Broumovsku II

Mgr. Michaela Baxová, MAS Broumovsko+, z. s

Středa, 16. října 2019

Den gramotnosti pro předškoláky v rámci MAP vzdělávání na Broumovsku II

V Teplicích nad Metují se 17. září 2019 uskutečnil další Den gramotnosti pro předškoláky. Také tentokrát byly cílovou skupinou děti předškolního věku, pro které bylo připraveno pět stanovišť s aktivitami podporujících rozvoj gramotností. Každou skupinu dětí z MŠ měl na starosti žák z 2. stupně ZŠ Teplice nad Metují, který byl zároveň průvodcem po jednotlivých stanovištích.

d4

S Martinem Slavíkem z Městské knihovny v Meziměstí děti pracovaly s Pohádkou z broumovského dolíku. Práci s pohádkou si mohly vyzkoušet také na stanovišti u Věry Prokopové z Městské knihovny v Teplicích nad Metují. Činnosti podporující myšlení na základě Feuersteinovy metody si připravila Mgr. Petra Dočkalová. Jak fungují ozoboti si děti vyzkoušely pod vedením Mgr. Radima Válkyho a Mgr. Šárka Vacková s dětmi skládala prostorová tělesa.

Součástí dopoledne bylo také bohaté občerstvení v jídelně mateřské školy, které připravily pracovnice jídelny a děti zde nabraly síly do další činnosti na stanovištích.

Děkuji všem, kteří se na realizaci Dnu gramotnosti podíleli a s úsměvem se dětem celé dopoledne věnovali, akce měla opět velký ohlas!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)