Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dětská galerie Lapidárium pořádá sbírku bot pro lidi bez domova
banner

Dětská galerie Lapidárium pořádá sbírku bot pro lidi bez domova

Michaela Plchová, foto František Novák

Úterý, 28. prosince 2021

Dětská galerie Lapidárium pořádá sbírku bot pro lidi bez domova

Až do 1. ledna mohou lidé přinést nenošené boty před vchod Dětské galerie Lapidárium v klášteře Broumov

Sbírku bot pro lidi bez domova iniciovala broumovská Dětská galerie Lapidárium, neboť zde právě probíhá výstava Betlém umělce Františka Nováka. Ta upozorňuje na problematiku bezdomovectví, předlohou pro postavy byli totiž právě lidé bez domova. Výstava nás tak nutí zamyslet se nad lidskými osudy a vzájemnou pomocí. Sám František Novák k tomu říká: „Zkusme si letos třeba víc pomáhat a všímat si, zda někdo nemá problém.“

Zvlášť ve velkých městech je mnoho lidí bez domova a největším problémem není nedostatek oblečení, ale právě nedostatek teplých bot. „Řekli jsme si tedy, že zkusíme uspořádat sbírku a přesvědčit lidi, aby se podívali, zda se jim doma nepovalují nějaké nenošené boty,“ vysvětluje Pavla Semeráková z Dětské galerie Lapidárium a dodává: „Hned 2. ledna odvezeme boty organizaci Food Not Bombs do Hradce Králové, která je dá potřebným.“

Sbírka poběží do 1. ledna, boty je možné přinést před vchod do Dětské galerie Lapidárium, kde je papírový kontejner s nápisem a obrázkem bot. „Pokud by někdo chtěl darovat boty, ale má to do Broumova daleko, může poslat SMS na telefon 603 271 426,“ upozorňuje Pavla Semeráková. 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)