Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Divokou honičku nepřizpůsobivého člověka tentokrát neodskákali nevinní
banner

Divokou honičku nepřizpůsobivého člověka tentokrát neodskákali nevinní

René Herzán

Sobota, 8. května 2021

Divokou honičku nepřizpůsobivého člověka tentokrát neodskákali nevinní

V neděli 2. května v odpoledních hodinách se policisté z obvodního oddělení Hronov rozhodli při běžné činnosti zastavit ve Velkém Poříčí osobní vozidlo značky VW Passat, které jelo směrem na Hronov. Řidič však na výzvu k zastavení modrým výstražným zařízením zareagoval prudkým zrychlením a před hlídkou začal ujíždět skrz Hronov, Polici nad Metují, Žďárem nad Metují, Českou Metují a Dědovem. Divokou honičku pochybného a nepoučitelného člověka tentokrát neodskákal někdo jiný.

"Po celou dobu jízdy najížděl nekontrolovaně do protisměru, kde ohrožoval další účastníky silničního provozu, přejížděl plné čáry a místy se řítil rychlostí i přes 150 km/h. Přes obce i na povolené maximální rychlosti 30 km/h jel více než 100 km/h. Na pomoc byla přivolána další hlídka, která v ulici Aloise Jiráska v Teplicích nad Metují použila k zastavení vozidla zastavovací pás. Auto po přejetí pásu s hroty zastavilo po přibližně 300 metrech, řidič z auta vyskočil a dal se na útěk. Po přeskočení plotu jednoho areálu se mu podařilo ztratit z dohledu pronásledujícího policisty. Řidič ujel celkem 21 km za 12 minut, což znamená, že ujížděl průměrnou rychlostí 105 km/h," popsala automobilovou honičku tisková policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle jejích slov v autě zanechal 4 spolujezdce, z nich tři muži ve věku 29, 19 a 18 let byli pod vlivem drog a jedna 16 letá dívka, po které bylo od předminulého týdne vyhlášeno kvůli útěku z jindřichohradeckého dětského domova celostátní pátrání. Samozřejmě všichni čtyři zprvu tvrdili, že řidiče neznají a toho dne ho viděli poprvé.

Policisté zjistili, že vozidlo bylo registrované na příbuznou jednoho ze spolujezdců, nemělo platné povinné pojištění a mělo propadlou technickou kontrolu. Následným šetřením policisté zjistili, že vozidlo měl řídit 20letý muž, který má udělen dvouletý zákaz řízení všech motorových vozidel s platností do konce letošního listopadu. Z evidencí dále zjistili, že se jedná o téhož muže, který na konci února mezi Ruprechticemi a Jetřichovem ujížděl také před hlídkou, ale tenkrát na motorce. Tehdy zastavil na konci komunikace v poli, dal se na útěk, při kterém zahodil přilbu a hlídce se ztratil v zástavbě obce. Díky výborné místní znalosti ho pronásledující policista poznal a pomocí genetických stop bylo prokázáno, že na motorce jel právě on.

"V obou případech je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi," dodala Iva Kormošová.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)