Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dnes startuje hlasování o desátou Alej roku. Nominovaná je i alej do Šonova
banner

Dnes startuje hlasování o desátou Alej roku. Nominovaná je i alej do Šonova

Ing.Jiří Kaňa, tiskový mluvčí spolku Arnika

Pondělí, 2. listopadu 2020

Dnes startuje hlasování o desátou Alej roku. Nominovaná je i alej do Šonova

O jubilejní titul Alej roku soutěžní ankety spolku Arnika bojuje rekordních 134 stromořadí ze všech krajů republiky, z nichž 6 soutěží v Královehradeckém kraji. Jednou z nich je i javorová alej mezi Broumovem a Šonovem. Tato alej už soutěžila v roce 2011, kdy obsadila 3. místo.

Hlasování začíná v úterý 3. listopadu ve 12 hodin na www.alejroku.cz a končí 7. ledna příštího roku. Poté Arnika vyhlásí desátou nejkrásnější Alej roku i nejoblíbenější krajská stromořadí.

"Jsem nadšená z letošní vysoké účasti. Fotografie jsou ze všech ročních období, což znamená, že soutěžící se na naši anketu těší celý rok. Zájem o přírodu a její význam stoupá a to je v dnešní době naprosto zásadní. Pojďme si najít čas a u šálku teplého čaje vybrat nejkrásnější alej, vítězku letošní ankety," říká muzikálová herečka a zpěvačka Petra Vojtková, patronka Aleje roku.

V Královehradeckém kraji jsou nominované tyto aleje: Častolovická lipová alej ke hřbitovu, Valdštejnova lipová alej v Jičíně, Alej u Hospitalu Kuks, Javorová alej Broumov - Šonov, Alej Karlovo náměstí - Ludvíkova v Náchodě a Lipové stromořadí v Krčíně.

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost lidí k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky. Krajina bez alejí je totiž jako obraz bez rámu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)