Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dnes začalo dopravní omezení v Broumově. Vznikne nový prostor před úřadem a místo pro přecházení
banner

Dnes začalo dopravní omezení v Broumově. Vznikne nový prostor před úřadem a místo pro přecházení

René Herzán

Středa, 1. července 2020

Dnes začalo dopravní omezení v Broumově. Vznikne nový prostor před úřadem a místo pro přecházení

Dnes začnou stavební práce na rekonstrukci místa pro přecházení a úpravě prostoru před městským úřadem v Broumově. Jedná se o rekonstrukci chodníku podél třídy Masarykovy a ulice Komenského, dále dojde k rozšíření chodníku podél ulice Komenského, k rekonstrukci nároží křižovatky mezi úřadem a autobusovou zastávkou a k realizaci nového místa pro přecházení. Vedení města tímto chce zajistit maximální bezpečnosti uživatelů pěší dopravy v tomto úseku, který je velmi frekventovaný a velmi zatížený dopravou.

Nově vybudované místo pro přecházení navíc umožní přímo návazný bezbariérový přístup k autobusové zastávce na třídě Masarykova a k prodejně Lidl na straně jedné a k budově městského úřadu na straně druhé.

Samotná realizace sebou přinese řadu omezení ve dvou etapách:

1. etapa (období prázdnin)

Bude uzavřen vjezd z tř. Masarykova do ul. Komenského. Chodci budou mít přístup do prodejny Lidl přes Schrollův park, prostor za MěÚ a z chodníku v ul. tř. Masarykova přes parkoviště prodejny. Příjezd k prodejně Lidl, DDM Ulita a Masarykova ZŠ bude ulicí K Ráji, Mládežnická a Komenského (v ul. Mládežnická a Komenského bude po dobu 1. etapy nastaven obousměrný provoz). V ul. Komenského, Mládežnická a K Ráji bude v této době zakázáno zastavení vozidel. Souběžně budou probíhat i stavební práce před MěÚ a vstup do budovy úřadu bude od konce července možný pouze zadním vchodem od Schrollova parku. Chodci by měli využívat především stávající přechody u MěÚ a u autobusové zastávky.

2. etapa (do 30. 9. 2020)

Řidiči musí, vzhledem k prováděným pracem v bezprostřední blízkosti komunikace, dbát v části tř. Masarykova před MěÚ zvýšené opatrnosti. Průchod chodců před MěÚ bude vymezen mobilními zábranami a přechodovými lávkami. Vstup do budovy úřadu bude zadním vchodem od Schrollova parku. Přechod u MěÚ bude funkční po celou dobu prací.

Po celou dobu realizace akce bude nutné se řídit dopravním značením, informačními tabulemi a pokynů pracovníků stavby. Zhotovitelem stavby je firma Broumovské stavební sdružení s.r.o., Broumov.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)