Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Do Broumova přijela mezinárodní porota
banner

Do Broumova přijela mezinárodní porota

MM, BF, foto archiv Broumov 2028

Pondělí, 26. června 2023

Do Broumova přijela mezinárodní porota

Část mezinárodní poroty, která hodnotí Broumov ve finále o Evropské hlavní město kultury, stráví na Broumovsku pondělí 26. června. Součástí programu, který je pro ni připraven, je divadelní představení Letkyně, které se koná od 16 hodin na Kostelním náměstí.

Pro šestičlennou skupinu porotců je připraven celodenní program. Kromě prohlídky Broumovských stěn, města a kláštera zavítají porotci v doprovodu radního pro kulturu Michala Čepelky také na představení pouličního divadla Letkyně v provedení souboru Holektiv, které odstartuje v 16 hodin na Kostelním náměstí v Broumově, a to ve spolupráci s Mezinárodním divadelním festivalem Regiony v Hradci Králové.  

Nechte se unést atmosférou prvních aeroplánů a poetiky desátých let minulého století a přijďte podpořit kandidaturu Broumova na Evropské hlavní město kultury. „Inspirovaly jsme se životem naší první české pilotky Boženky Laglerové a celkově dobou prvních aeroplánů,” vysvětluje Andrea Benková z ženského tria Holektiv, které se svých představeních pohybuje na pomezí tance, fyzického divadla a nového cirkusu.  „Představení je vhodné pro všechny věkové kategorie, proto zveme celé rodiny a taky seniory, u kterých už máme vyzkoušené, že je pro ně představení milou, nostalgickou vzpomínkou na staré dobré časy,” dodává umělkyně a ještě připomíná, že autorem scénografie, jejíž součástí je i napodobenina historického jednoplošníku Grade, na kterém Laglerová létala, je výtvarník a divadelník Matěj Forman z Divadla Bratří Formanů. Vstupné na představení je zdarma.

Soubor Holektiv byl oficiálně založen v roce 2016, kdy Andreu Vykysalou (nyní Benkovou), Evu Starou a Karolínu Křížkovou spojila touha společně tvořit. Díky tomuto setkání vznikl na české kulturní scéně ryze ženský soubor, na což odkazuje i samotný název uskupení. Holektiv působí na české i mezinárodní scéně a kromě choreografické a interpretační činnosti se věnuje také taneční a novocirkusové pedagogice. 

 
 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)