Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Do obcí na Broumovsku začala jezdit Kvíčerovská pekárna

Do obcí na Broumovsku začala jezdit Kvíčerovská pekárna

Bára Fialová, foto Kvíčerovská pekárna

Středa, 13. prosince 2023

Do obcí na Broumovsku začala jezdit Kvíčerovská pekárna

V posledních týdnech začala na Broumovsko zajíždět pojízdná prodejna Kvíčerovské pekárny. Kromě Broumova jezdí dále do Otovic, Šonova, Heřmánkovic a Hynčic. Je to tedy dobrá zpráva hlavně pro obyvatele vesnic, kde není žádný obchod.   

„Viděl jsem ji, když jsme kolem jeli autem. Určitě tam pro nějaké pečivo zajdu. Jen si nejsem jistý, kdy tam bývá,“ poznamenal Vlastimil Krejčí z Broumova. V Broumově staví pojízdná prodejna vždy v pondělí a ve čtvrtek od půl sedmé do devíti hodin ráno naproti autobusové zastávce u městského úřadu. Poté se vydává do Otovic, dvě zastávky má v Šonově a pokračuje do Heřmánkovic. Na poslední zastávce v Hynčicích na parkovišti u firmy Hašpl bývá až po obědě. (Přesný rozpis přinášíme níže, pozn. red.)

„Je to takový hokus pokus, zkouším trasu po Broumovsku, víceméně tam, kde není obchod a uvidíme. Pokud se to ujme, rádi bychom to rozšířili,“ uvedl majitel Kvíčerovské pekárny Pavel Vichtera.

Například v Otovicích na Broumovsku jsou za tuto možnost moc rádi a využívají ji. „Prodejnu využívám já a lidi taky, koukám tady na to z okna. Já tomu fandím hodně, protože polický rohlík mě moc chutná, kvalita je úplně jiná než u rohlíku ze supermarketu” říká starosta Otovic Petr Novák.

 

Musí to být tutovka

Podle majitele Pavla Vichtery pekárna už dva roky plánuje i kamennou prodejnu v Broumově a s městem jedná o pronájmu prostor v budově vedle městského úřadu, kde sídlí městská policie. Jak upřesňuje místostarosta Kamil Slezák, město v současnosti chystá opravu této památkově chráněné budovy. „Máme zadanou kompletní rekonstrukci této budovy a budeme hledat vhodný dotační titul. V projektové dokumentaci je část, která by mohla být komerčně využita. Je teď na rozhodnutí pekárny, zda se rozhodne do toho investovat,“ řekl místostarosta Kamil Slezák s tím, že město je ochotné se dohodnout na dlouhodobém pronájmu a „odbydlení“ části investované částky. „Byla by to pro nás obrovská investice, takže to musí být tutovka, prodejna musí být na místě, kde je pohyb lidí. Myslím ale, že je pravděpodobné, že se nakonec domluvíme. Jen zřejmě počkáme, až se bude vědět, kolik to bude celé stát a my se pak k rekonstrukci připojíme,“ dodal Pavel Vichtera.

 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)