Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dobrá zpráva pro pacienty: vyšetření do dvou týdnů
banner

Dobrá zpráva pro pacienty: vyšetření do dvou týdnů

Lucie Chytilová, foto archiv nemocnice Náchod

Pondělí, 29. srpna 2022

Dobrá zpráva pro pacienty: vyšetření do dvou týdnů

Na magnetickou rezonanci již není nutné čekat měsíce. Náchodská nemocnice nabízí specializované vyšetření do dvou týdnů.

Díky velmi přesnému zobrazení snímaných oblastí lidského těla, zejména měkkých tkání, centrálního nervového systému i pohybového aparátu patří magnetická rezonance k velmi žádaným vyšetřením, které je obvykle spojeno s dlouhou čekací dobou. Na objasnění příčin svých zdravotních potíží tak řada pacientů čeká několik týdnů až měsíců.

„Rádi bychom těmto lidem nabídli možnost vyšetření do dvou týdnů od objednání, i za cenu toho, že budeme nuceni navýšit naši standartní kapacitu,“ uvádí vedoucí lékař pracoviště magnetické rezonance v Oblastní nemocnici Náchod, MUDr. Petr Škoda.

Objednání na toto vyšetření je možné pouze na základě žádanky vystavené odborným lékařem. Informace o způsobu objednání, formulář žádanky a další dokumentace jsou pacientům a indikujícím lékařům k dispozici na webových stránkách nemocnice: Magnetická rezonance | Oblastní nemocnice Náchod a.s. (nemocnicenachod.cz)

Další informace, včetně možnosti objednání a aktuální objednací doby, rád poskytne přímo personál pracoviště MR na telefonním čísle 491601937.

Magnetická rezonance rozšířila spektrum nabízených vyšetření radiodiagnostického oddělení náchodské nemocnice před dvěma lety. Zdravotníci zde provádí širokou škálu výkonů, kromě vyšetření srdce a prsou. Mezi nejvíce žádaná vyšetření patří snímky centrálního nervového systému, páteře a mozku.

Magnetická rezonance je neinvazivní diagnostická metoda, která využívá magnetických vlastností atomových jader vodíku obsažených ve tkáních lidského těla pro jejich precizní zobrazení bez škodlivého ionizujícího záření.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)