Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dobré skutky nebudou zapomenuty!
banner

Dobré skutky nebudou zapomenuty!

M. Mašková, B. Fialová, foto L. Hlaváčková a MÚB

Pátek, 10. května 2024

Dobré skutky nebudou zapomenuty!

Díky Magdě a Emílii bude mít pes Rico z Městského útulku v Broumově novou ortézu na zdeformovanou packu.  

Na začátku byla jen chuť vydělat si nějaké peníze. Když Magda Hlaváčková a Emilíe Rojkovičová poprvé rozbalily svůj stánek s limonádou na cestě pod statkem v Hejtmánkovicích, nevěděly ještě, jak s vydělanými penězi naloží. „Já jsem začínala prodávat s jinou kamarádkou, a to jsme si vydělali asi jen 60 korun,“ dokládá Magda, že se nenechala odradit první zkušeností. Pak se k ní však připojila kamarádka Emílie Rojkovičová a podnikání se jim lépe rozjelo. Děvčata vydělala prodejem limonády něco přes tisíc korun a když nevěděly, co s nimi, napadlo maminku Magdy Lenku Hlaváčkovou, zda nechtějí peníze dát na dobrou věc – do psího útulku. „Koukaly jsme se na stránky útulku a když jsme tam uviděly Rica, rozhodly jsme se, že peníze dáme jemu, protože má špatnou nohu. Chtěly jsme, aby mohl mít ortézu a lépe se mu chodilo,“ vypráví Emča Rojkovičková.

Dobrý úmysl dívek přivedl během víkendu k jejich stánku množství lidí, kteří je chtěli podpořit. Na psí ortézu děvčata vydělala prodejem limonády, palačinek a zelných placek 11 833 korun. Minulou neděli 5. května je pak slavnostně předaly v Městském útulku v Broumově jeho vedoucí Janě Slovákové.

Zhruba devítiměsíční pes Rico se s deformovanou přední nohou narodil. Protéza se mu zřejmě přidělá na kloub ohnuté přední packy a Rico se bude muset nejprve naučit s ní chodit. „Bez ní by to ale bylo horši, za chvíli by se mu zhroutila páteř,“ říká jeden z pečovatelů při společné procházce, kde se Rico předvádí jako akční pes plný života. 

„Protézu pro Rica vyrobí jeden pán z jižních Čech, který je sám na vozíčku a živí se výrobou protéz pro postižená zvířata,“ uvedla Jana Slováková a dodala: „Z vydělaných peněz nám ještě něco zbyde, ale útulek to spolkne hned, neustále platíme veterináře."

Jak se píše na facebookovém profilu útulku, tento čin nezůstane zapomenut!

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)