Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dobročinnost a dobré víno v klášteře Broumov
banner

Dobročinnost a dobré víno v klášteře Broumov

Kateřina Ostradecká, foto archiv APRB

Úterý, 4. června 2024

Dobročinnost a dobré víno v klášteře Broumov

Druhý červnový víkend zaplní areál broumovského barokního kláštera milovníci vína a dobročinnosti a příznivci regionu Broumovsko. Pátek 7. června bude patřit Dobročinnému večeru pro Broumovsko. Sobota 8. června pak bude ve znamení veřejné ochutnávky nejlepších vín z kolekce Salonu vín ČR Vinum et Cetera s doprovodným hudebním programem.

Dobročinný večer pro Broumovsko je tradiční společenskou akcí, jejímž cílem je finančně podpořit projekty v grantovém programu Máme rádi Broumov(sko) a vybrané aktivity neziskové organizace Agentura pro rozvoj Broumovska (APRB), která večer pořádá. Součástí večera je tichá i veřejná aukce uměleckých předmětů, rukodělných výrobků či zážitků (letos se mimo jiné bude dražit i sukně LAIVA věnovaná manželkou prezidenta České republiky Evou Pavlovou), ochutnávka vín, raut a hudební program – letos pod taktovkou rock´n´rollového bandu The 6 Fireballs. Večerem provází Jan Školník, zakladatel APRB, spolu se someliérkou Klárou Kollárovou. Vstupné je 750 Kč, výnos ze vstupného je zahrnut do výtěžku večera, který se koná v pátek 7. června od 18 hodin v Opatských sálech broumovského kláštera. Zájemci se mohou registrovat na emailu dobrocinny.vecer@broumovsko.cz nebo na telefonu +420 720 074 954. Večer je určen každému, kdo se chce setkat v zajímavé společnosti, propojené tématem rozvoje našeho krásného regionu.

V sobotu 8. června od 13 hodin pak do areálu kláštera mohou zavítat zájemci na oblíbenou veřejnou ochutnávku nejlepších českých a moravských vín z kolekce Salonu vín ČR Vinum et Cetera. Salon vín je finální soutěží systému Národní soutěže vín, na kterou navazuje celoročně otevřený veřejný degustační Salon vín – expozice nejlepších sta vín, která je možné ochutnat pouze na zámku ve Valticích a jednou ročně také v Broumově, kde se degustuje 50 vzorků z této expozice a 11 vzorků vín z klášterních Benediktinských sklepů. O hudební program během dne se postará Cimbálová muzika Alexandra Vrábela a další hosté. K občerstvení budou nabízeny chleby s domácími pomazánkami a také široká nabídka sýrů, včetně sýrů ze Sýrárny Broumov. Vstupné na akci v předprodeji je 100 Kč (vstupenky na smsticket.cz), na místě je vstupné 120 Kč, vína se platí zvlášť.

Návštěvníci akce mohou kromě ochutnávky vín také prozkoumat volně přístupnou klášterní zahradu s výstavou soch Davida Turečka, výstavu slovenské umělkyně Emőke Vargové v Dětské galerii Lapidárium, výstavu malířky Anny Neborové Odstíny dne v Galerii Dům nebo zavítat na prohlídky kláštera, které odhalují historické interiéry této barokní národní kulturní památky: refektář s kopií Turínského plátna, Opatskou galerii, freskové sály nebo bohatě zdobený klášterní kostel sv. Vojtěcha.

Akce pořádají Vzdělávací a kulturní centrum Broumov ve spolupráci se Salonem Vín ČR a Benediktinskými sklepy Broumov a Agentura pro rozvoj Broumovska.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)