Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Fantazie nebo realita č. 1: Krajskou stavbou roku je smuteční síň v Broumově
banner

Fantazie nebo realita č. 1: Krajskou stavbou roku je smuteční síň v Broumově

René Herzán

Pondělí, 16. prosince 2019

Fantazie nebo realita č. 1: Krajskou stavbou roku je smuteční síň v Broumově

Smuteční síň v Broumově se může od včerejška pyšnit titulem Stavba roku 2019 Královéhradeckého kraje. (Poznámka autora: Stejné číslo v úvodu titulku tohoto a vedlejšího článku není chybou. Je to neuvěřitelná pocta pro Broumov a důkaz, že žít v Broumově je výsada!)

Čestné uznání získala energeticky aktivní administrativní budova v Novém Městě nad Metují a zvláštní cenu poroty si vysloužila rekonstrukce památkově chráněné roubenky v Úpici. O titul se v letošním ročníku ucházelo 7 staveb.

Slavnostní vyhlášení výsledků již 16. ročníku krajské Stavby roku se konalo v úterý dopoledne v sídle krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

"Tato soutěž upozorňuje odbornou i laickou veřejnost, že i v současnosti kolem nás vzniká množství staveb, které se svým architektonickým řešením i technickým provedením vymykají běžnému standardu a některé z nich se tak třeba za mnoho let stanou vizitku doby, ve které žijeme," řekl hejtman Jiří Štěpán, který ocenění předával.

Do soutěže bylo letos přihlášeno 7 staveb. Vedle Královéhradeckého kraje je pořadatelem soutěže Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora architektů. Soutěž se poprvé konala v roce 2004.

Foto archiv KHK: Plaketu za Stavbu roku KHK 2019 přezval Petr Šulc, projektant smuteční síně v Broumově. Cenu mu předal hejtman Jiří Štěpán.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)