Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hasiči z Bukovice na krajském kole!

Hasiči z Bukovice na krajském kole!

Za SDH Bukovice Adéla Nevoránková

Středa, 30. června 2021

Hasiči z Bukovice na krajském kole!

Pěkný den, ráda bych navázala na minulý článek, aneb jak se hasiči SDH Bukovice dostali z okresního kola do krajského kola.

V sobotu 29. 5. 2021 se hasiči z Bukovice zúčastnili okresního kola hry Plamen v Náchodě. S výbornými výsledky se dostali do krajského kola, které se konalo 19. 6. 2021 v Hradci Králové. Disciplíny byly stejné jako na kole okresním tedy: štafeta dvojic, štafeta 4 x 60 m a požární útok.

Přípravy a tréninky byly dlouhé a náročné. Trénovali jsme všude možně. V Žernově na hřišti jsme nacvičovali požární útok, v Meziměstí na stadionu štafetu 4 x 60 m a u nás v Bukovici štafetu dvojic. Tréninky byly i dvakrát v týdnu a krajské kolo se rychle blížilo.

Po velmi úspěšném okresním kole se v sobotu 19. 6. družstvo vypravilo na krajské kolo do Hradce Králové. Setkali jsme se v sedm hodin ráno, naložili potřebný materiál na disciplíny a vyrazili. Všichni jsme se neskutečně těšili, i přesto, že nikdo nevěděl, co ho vlastně čeká. Nikdo se v minulých letech ničeho takového nikdy neúčastnil. Po příjezdu na krajské kolo jsme se pořádně rozhýbali, odprezentovali a čekali na první disciplínu, tou byla štafeta dvojic. V ní se družstvo starších umístilo na 8. místě. Poté nás čekala štafeta 4 x 60 m, na které jsme získali 4. místo a na závěr poslední ale také nejoblíbenější disciplína požární útok. Požární útok se nám velmi povedl, disciplínu jsme splnili za 0:28,04, a tím družstvo starších obsadilo 5. místo. Po součtu všech disciplín jsme se umístili na krásném 6. místě. Bohužel, nemít trestné body ve štafetě dvojic, mohli jsme mít na krku krásné stříbrné medaile. Pouze 10 vteřin nás dělilo od tak úžasného umístění. Snad se nám to povede i v příštích letech, ještě s lepším výsledkem. Nakonec nesmělo chybět občerstvení v McDonaldu a zmrzlina.

Tímto bych chtěla bych poděkovat SDH Bukovici za pomoc s dopravou a za krásná krajská trička, která nám zůstala na památku. Všem závodníkům, kteří reprezentovali sbor, a také samozřejmě dalším lidem, kteří nám pomáhali při trénincích. Krajské kolo jsme si všichni moc užili a doufáme, že to nebylo naposledy. Za celý sbor děkujeme kamarádům hasičům v Žernově, že nás pustili na hřiště, a hasičům v Meziměstí, především Luďkovi Kröglerovi, za perfektní trénink štafety 4x60m. 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)