Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hasiči zachraňovali člověka, hasili požár a asistovali u dopravní nehody

Hasiči zachraňovali člověka, hasili požár a asistovali u dopravní nehody

René Herzán

Středa, 10. července 2019

Hasiči zachraňovali člověka, hasili požár a asistovali u dopravní nehody

Napilno měli v pondělí hasiči z Broumovska a z Náchoda. Transportovali člověka z těžko přístupného terénu, hasili kůlnu a pomáhali při dopravní nehodě.

Už dopoledne profesionální hasiči z Broumova a Náchoda a dobrovolná jednotka z Police nad Metují transportovali zraněného člověka z těžce přístupného terénu v katastru části Hlavňov.

"Kvůli nahlášenému požáru kůlny poblíž rodinného domu v Otovicích byly v poledne zalarmovány tři jednotky hasičů. Ještě před jejich příjezdem se snažili lidé objekt částečně uhasit, ale požár se podařilo dostat pod kontrolu až jednotkám požární ochrany. Uvnitř se nacházely například barvy, dřevo i nářadí, hasiči museli kůlnu při dohašování vyklidit a částečně rozkrýt střešní konstrukci, aby odhalili případná skrytá ohniska. Zásah probíhal v dýchací technice. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada, plameny napáchaly škodu asi 60 tisíc korun. Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši 1,5 milionu korun. Na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Broumova a podniková jednotka SDHP VEBA Broumov," uvedla tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Po 17. hodině profesionální hasiči z Náchoda spěchali do Žabokrk u Hronova, kde na silnici č. 303 došlo k dopravní nehodě osobního automobilu, motocyklu a autobusu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, hasiči jí poskytli první předlékařskou péči a následně si ji do svých rukou převzali záchranáři. V autobuse cestovalo při nehodě deset osob, nikdo neutrpěl žádné zranění. Jednotka zajistila místo události a následně jej předala policistům.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)