Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hasiči zasahovali ve velmi těžko přístupném terénu
banner

Hasiči zasahovali ve velmi těžko přístupném terénu

René Herzán

Čtvrtek, 26. srpna 2021

Hasiči zasahovali ve velmi těžko přístupném terénu

Šest hasičských jednotek bylo včera odpoledne zalarmováno kvůli ohlášenému požáru v lesním porostu v katastru obce Božanov v lokalitě Broumovských stěn. Hořelo ve velmi těžko přístupném terénu.

Hasiči se dostali se zásahovou technikou nedaleko rozcestí Machovský kříž a odtud museli táhnout vedení asi 300 metrů do ostrého stoupání skrze lesní porost, houštiny a kamení. Hořelo na ploše asi 25x30 m. Po téměř třech hodinách se podařilo jednotkám požár lokalizovat a po 20. hodině byl zásah přerušen. Na místo události vyjeli hasiči opět po 6. hodině ráno, aby doutnající místa dohasili.

Požářiště ohledával vyšetřovatel hasičů, který odhadl, že požár způsobil škodu asi 20 tisíc korun, podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi 100 tisíc korun. V takto těžko přístupném terénu neprobíhala žádná lesní těžba, proto se jako nejpravděpodobnější příčina jeví nedbalostní jednání nezjištěné osoby.

Ve středu večer zasahovali na místě profesionální hasiči z Broumova a dobrovolné jednotky z Meziměstí, Broumova, Machova a Božanova, dnes ráno se k profesionální jednotce z Broumova přidali také hasiči ze stanice Náchod.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)