Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hlasujte pro projekty, které oživí Broumovsko
banner

Hlasujte pro projekty, které oživí Broumovsko

Michaela Mašková, foto archiv

Pondělí, 20. listopadu 2023

Hlasujte pro projekty, které oživí Broumovsko

Od pátku 17. listopadu je možné hlasovat v grantové výzvě Máme rádi Broumov(sko). Tu vyhlašuje Agentura pro rozvoj Broumovska ve spolupráci s městem Broumov a hlasovat je možné do 30. listopadu. Hlasovat může každý, komu je více než 12 let a žije na Broumovsku. Jeden hlas může podpořit až tři projekty. Odkaz najdete níže. 

Ve 3. ročníku grantové výzvy se sešlo dosud nejvíce projektů, které kdy jejím prostřednictvím usilovaly o realizaci. To je dobrá zpráva, neboť to svědčí o množství aktivních lidí, kteří mají chuť oživovat Broumovsko. Letos se tedy do hlasování dostalo 22 projektů z celkových 24 podaných – devět z nich je přímo z Broumova, ostatních 13 z dalších míst regionu. Celkem se mezi ně rozdělí 180 tisíc korun, nejvyšší částka, kterou může jeden projekt získat je 30 tisíc korun. O výši přidělené dotace rozhoduje počet hlasů, jež v hlasování projekt získá. Každý na Broumovsku tak může rozhodnout o tom, který projekt bude realizován.

A jaké projekty se tedy letos ucházejí o hlasy obyvatel Broumovska? Jsou mezi nimi projekty zaměřené na ochranu přírody a její poznávání jako je například Příběh medu Lucie Chuchmákové, Procházky s cílem: Ukliďme společně Broumovsko Aleny Ulrichové či projekt na výsadbu Ovocné aleje v Hejtmánkovicích Jana Kutala a Regenerace jabloňové aleje a kurz řezu ovocných dřevin Jana Staroby. Do této kategorie patří též Za poznáním přírodních hodnot a zajímavostí Broumovska přes speleologii  pana Kopeckého.

S nápady přicházejí tradičně školní kolektivy ze ZŠ Teplice nad Metují a Gymnázia Broumova, jejichž nápady uspěly v grantové výzvě MRB již v loňském roce. Novinkou mezi žadateli jsou dva projekty vycházející z romské komunity – první z nich Nebojte se spolku Džas dureder dživipnaha chce pozvat lidi na jednodenní akci do Polákových domů, druhý s názvem Slaví celý Broumov podal spolek Amaro Drom – Naše cesta a týká se oslavy dubnového Mezinárodního dne Romů. Mezi žadateli najdeme dále spolek seniorů Radost (projekt 20 let se spolu radujeme) či Mezinárodní Spolek seniorů Javory-Vernéřovice, který přichází hned s dvěma žádostmi: Broumovsko posílá vzkaz příběhem a Všichni hrají golf! Z Vernéřovic pak vychází ještě projekt Kopečková slavnost Jitky Exnerové, která loni uspěla s projektem na obnovu autobusových zastávek ve městě.

Mezi letošními projekty pak nechybí další nápady na komunitní akce, ať už je to Piknik s Norou v klášterní zahradě, Sportovní a společenský den pro sousedy v Otovicích, Objev Broumov a skoč si či v letošním roce realizované Putování za švédským bubeníkem Jana Hamerského. O podporu se uchází také projekt spolku BrauNow na podporu letos na podzim otevřeného komunitního prostoru Na Rohu. Hlasující mohou dále podpořit druhý ročník divadelně-meditační túry Pivo, hlína, Pavlišov; Průvodce eurovolbami, Živoucí kraj či projekt na prevenci poruch příjmů potravy.

Vzhledem k množství soutěžících projektů to letos hlasující zřejmě nebudou mít lehké, přejeme všem dobou volbu!

Odkaz na hlasování: https://application.decision21.org/mame-radi-broumovsko-2023/hlasovani

Hlasovat můžete také v Městské knihovně v Broumově, kde vám ochotní knihovníci pomohou.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)