Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hlavňov čeká kompletní uzavírka, řidiče objížďka
banner

Hlavňov čeká kompletní uzavírka, řidiče objížďka

Michaela Mašková, foto E. Korandová

Pondělí, 17. června 2024

Hlavňov čeká kompletní uzavírka, řidiče objížďka

Zhruba v polovině července začne kompletní rekonstrukce komunikace v Hlavňově. Silnice se bude opravovat za plné uzavírky a v plánu jsou dvě etapy.

V polovině turistické sezóny přijde kompletní oprava komunikace v Hlavňově. Rekonstrukce je z důvodů velkého rozsahu rozdělena na dvě etapy. První začne v polovině července v úseku od první autobusové zastávky ve směru od Police nad Metují (kde končí krajská komunikace) až po sportovní hřiště v Hlavňově. Trvat by měla zhruba do poloviny září. „Soutěžíme to tak, aby firma měla dostatek času. Předpokládáme však, že bude postupovat rychleji,“ upozorňuje starosta města Police nad Metují Škop.

V současnosti probíhají výběrová řízení na realizaci stavby. „Nakonec jsme přistoupili na ekologičtější provedení rekonstrukce. Využijeme více materiálu, který na silnici už leží, což nám ušetří i peníze,“ vysvětluje starosta Škop. Oprava se bude provádět tzv. recyklací za studena. To znamená, že po ofrézování 5 centimetrů ze svrchní vrstvy vozovky stroj rozdrtí a rozemele zbytek materiálu do spodní vrstvy vozovky. Na ty už se položí nové vrstvy asfaltu. Dříve než se začne s prací na vozovce, proběhnou ještě opravy vodovodního řadu, které začínají právě tento týden.

Druhá etapa je naplánována od hřiště až k hlavňovskému rybníku. Zda začne ještě letos, záleží na tom, jestli město najde volné finanční prostředky. „Náklady na první etapu vycházejí na 5 milionů korun, opravu financujeme z vlastních zdrojů,“ říká starosta.

Vzhledem k tomu, že se silnice bude opravovat za úplné uzavírky, čeká řidiče objížďka. Ta bude vedena přes Suchý Důl. Výletníci na Hvězdu a Broumovské stěny však budou moci využít dolní parkoviště v Hlavňově či u hlavňovského rybníka.

„Pro obyvatele Hlavňova využijeme tzv. model Pěkov, jak tomu říkám. Budou stanoveny hodiny, kdy lidé budou moci od svých domovů vyjet a zase se vrátit. Pouze v době, kdy se bude dělat recyklace nebo pokládka si budou muset auta odstavit,“ vysvětluje starosta Škop s tím, že město má na konec června naplánováno jednání s Osadním výborem, kde předá přesné informace.

Podle starosty Škopa město žádnou další velkou uzavírku během léta nechystá.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)