Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hořela kotelna v areálu firmy Veba v Broumově - Olivětíně
banner

Hořela kotelna v areálu firmy Veba v Broumově - Olivětíně

René Herzán

Středa, 23. června 2021

Hořela kotelna v areálu firmy Veba v Broumově - Olivětíně

V úterý po sedmé hodině večerní byl na operační středisko hasičů nahlášen dým stoupající z rozsáhlého areálu firmy Veba v Broumově - Olivětíně. Na místo postupně vyjely celkem čtyři jednotky profesionálních hasičů a šest dobrovolných jednotek. Na místě hasiči průzkumem a rozhovorem se zaměstnanci firmy zjistili, že se jedná o požár kotelny, přistavené k výrobní hale.

"Bezprostředně po vzniku požáru se všem přítomným zaměstnancům podařilo včas a v pořádku budovu opustit. V kotelně se nacházela nejenom technologie, ale také velké množství topného oleje. Další hořlaviny a především výrobní stroje byly v přilehlé hale a proto bylo od počátku řešení události zřejmé, že kromě hašení samotné kotelny bude pro hasiče klíčovým úkolem zabránit rozšíření požáru právě na tuto část objektu a zamezit tak velkým škodám," uvedl tiskový mluvčí HZS Královéhradeckého kraje mjr. PhDr. Ondřej Sezima.

Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích, nasadili k hašení vodní proudy a ve větší míře použili také hasební pěnu. V pozdních večerních hodinách se jim podařilo požár dostat zcela pod kontrolu. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

"Oheň způsobil škodu na budově a vnitřním vybavení kotelny. Došlo také k silnému zakouření prostor v nadzemním podlaží budovy, které slouží jako šatny a sociální zázemí pro zaměstnance. Vyšetřovatel příčin požáru předběžně stanovil výši škody na patnáct milionů korun, nicméně přesná výše škody, stejně jako příčina vzniku požáru, se budou stanovovat až ve středu během dopoledních hodin," dodal Ondřej Sezima.

Foto Jaroslav Ročeň, Hasiči Broumov

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)