Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hranice 1000 odběratelů překonána
banner

Hranice 1000 odběratelů překonána

Michaela Plchová, foto archiv podcastu

Čtvrtek, 18. května 2023

Hranice 1000 odběratelů překonána

Broumovský podcast O.N.Cast dosáhl první velké hranice na kanálu YouTube.

Broumovský podcast O.N.Cast (dříve Obyčejně neobyčejní), který přináší rozhovory se zajímavými lidmi z Broumovska, dosáhl první velké hranice sledovanosti na kanálu YouTube. „Dosáhli jsme čísla 1000 odběratelů, což nám otevírá spoustu možností, a hlavně se staneme partnery YouTube,“ vysvětluje jeden z autorů podcastu Jindřich Novotný. Kromě různých výhod se videa z podcastu O.N.Cast stanou atraktivní pro algoritmus, který je začne více nabízet.

Podcast existuje jeden rok a tři měsíce a zatím není výdělečný – funguje díky finanční podpoře sponzorů a dalších partnerů, na dobrovolné práci svých tvůrců a na ochotě hostů přicházet do podcastu bez nároku na odměnu. „Všem, kteří nás dosud podporují, moc děkujeme! Především však našim posluchačům,“ říká Jindřich Novotný a dodává: „Nyní doufáme, že podcast začne generovat finance, které budeme moci vrátit zpět do podcastu.“

Během roku vzniklo pod hlavičkou Obyčejně neobyčejní a později O.N.Cast celkem 86 videí, toto číslo zahrnuje všechny dlouhé díly, výstřižky nejlepších částí a upoutávek – tzv. shorts. Podcast přichází každé dva týdny s aktuálním video rozhovorem. Jejich dosavadní sledovanost se pohybuje průměrně okolo devíti set shlédnutí. „Pro nás bylo absolutně nejsledovanější video s režisérem Tomášem Magnuskem, kterému šel právě do kin nový díl filmu Bastardi,“ upozorňuje Jindra Novotný. Sledovanost tohoto dílu byla okolo 8 tisíc, shlédnutí upoutávky „shorts“ byla více než 450 tisíc.

A jaké mají autoři podcastu O.N.Cast další plány? „Rádi bychom pomalu najeli na jedno video týdně, což je samozřejmě výzva,“ odhaluje Jindra Novotný jejich vizi. Rádi by také rozšířili dosavadní regionální záběr na další zajímavé respondenty. „Broumovsko je trochu malé, nerad to říkám, ale je to tak. Rozhovory s místními lidmi většinou neopustí hranice regionu, proto bychom rádi rozšířili náš záběr na celý Královéhradecký kraj,“ říká Jindra Novotný. Prozrazuje také, že v létě se podcast chystá jezdit za Broumováky, kteří žijí mimo region. Posluchači se tedy mohou těšit například na kuchaře Marka Fichtnera, původem z Adršpachu, který má restauraci Červený jelen v Praze, dále na jednoho z nejlepších sportovců Královéhradeckého kraje, paraolympionika Aleše Kisého, nebo na zástupce ředitele dvorské ZOO Jaroslava Haimy Hyjánka a na další zajímavé osobnosti.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)