Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Humanitární sbírka pro Diakonii Broumov byla opět úspěšná
banner

Humanitární sbírka pro Diakonii Broumov byla opět úspěšná

René Herzán

Sobota, 16. listopadu 2019

Humanitární sbírka pro Diakonii Broumov byla opět úspěšná

V sobotu 9. listopadu se opět po roce konala v Novém Městě nad Metují Humanitární sbírka. Občané mohli přivézt nepotřebné oblečení, nádobí, lůžkoviny a další domácí potřeby do areálu kasáren, kde bylo přistaveno nákladní auto Diakonie Broumov.

"Humanitární sbírka je v našem městě tradiční služba pro občany a chtěli bychom ji zachovat i v příštím roce," vysvětluje tajemník Městského úřadu Petr Tyč a dodává: "Každoročně naplníme jedno nákladní auto a nejinak tomu bylo i letos, kdy občané přinesli 5,5 tuny nepotřebných věcí. Rád bych jim touto cestou za to poděkoval."

Diakonie Broumov přes 25 let poskytuje pomoc lidem v sociální nouzi. Celá oblast sběru použitého šatstva a dalších drobných věcí z domácností současně výrazně ovlivňuje životní prostředí, jde vlastně o prevenci vzniku odpadů. Veškerý sběr textilního materiálu, včetně sběru z kontejnerů, dokáže Diakonie Broumov přetřídit, využít nebo zpracovat. Vybudovala si vlastní třídírnu a dále i vlastní provoz na zpracování textilu již nevhodného k nošení, či nějak poškozeného, na čistící plachetky. Z materiálu, který by jinak skončil na skládkách, tak Diakonie smysluplně přímo využije cca 90%.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)