Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kam na výlet, když počasí nepřeje

Kam na výlet, když počasí nepřeje

Adéla Paprskárová, foto archiv SDMB

Čtvrtek, 23. února 2023

Kam na výlet, když počasí nepřeje

Každý z nás jistě zažil den, kdy nepřízeň počasí překazila předem naplánované výlety. Pojďte se s námi podívat na místa, která stojí za to zažít, i když se venku zrovna „čerti žení“.

Broumovsko nejsou jenom skalní města, která mají v zimě i na jaře své ojedinělé kouzlo. Některé dny ovšem návštěvě skal nepřejí. Venkovní výlet lze nahradit návštěvou originálního Muzea papírových modelů a Muzea stavebnice Merkur v Polici nad Metují. Opravdu se zabaví celá rodina. Pokud jste nadšenci do historie, neměli byste minout klášter v Broumově. Prohlídka monumentální ukázky české barokní architektury nabídne mnoho zajímavostí včetně refektáře s unikátní kopií Turínského plátna a klášterní knihovnu se 17 tisíci svazky.

Trváte-li na výletu do přírody, vydejte se do Měděného dolu Bohumír v Jívce. V přilbě a plášti zažijete temné šero a chlad tamějšího podzemí. Pocítíte tehdejší těžkou, ale zajímavou práci horníků, kteří zde ručně kutali měděnou rudu. Náročný program je ideální zakončit v Centru Walzel v Meziměstí. Multifunkční volnočasové centrum nabízí nejmodernější krytou střelnici v České republice, bowling a na závěr si můžete dát výborné jídlo v místní restauraci. V současné době, mimo sezónu, mají otevřeno pátku do neděle.

Pokud se přeci jenom rozhodnete svůj výlet směřovat do skal, mějte na paměti zvýšenou opatrnost. Okruh v Adršpašských skalách je udržovaný, do ostatních lokalit je potřeba dostatečné zimní turistické vybavení, tj. turistické hole a nesmeky, které si například můžete zapůjčit v hotelu Orlík v Teplicích nad Metují.

Ať už vymyslíte jakýkoliv výlet, užijte si ho plnými doušky!

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)