Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Každý uklidil čtvrt metráku
banner

Každý uklidil čtvrt metráku

René Herzán

Středa, 25. září 2019

Každý uklidil čtvrt metráku

Akce s názvem Ukliďme Česko letos zavítala i do Broumova s podnázvem — Ukliďme Stěnavu. Broumovská řeka tak díky akci doznala alespoň v nejproblematičtějším úseku zásadní očisty.

Úklid Stěnavy zorganizovala trojice místních (M. Čepelka, M. Minařík, J. Špreňar) za podpory Pirátské strany Královéhradeckého kraje. Trasa úklidu vedla korytem řeky a měřila asi 1 kilometr. I přesto, že na úklid dorazili jen čtyři účastníci, odhadem se v řece vysbíralo asi 100 kg odpadků nejrůznějšího stáři i materiálu.

Účast sice nevalná, účel byl ale splněn

"Prošli jsme korytem a posbírali, co se dalo. Ačkoli jsme se těšili na trochu větší účast, a tedy i určitý výchovný dopad např. u dětí, shodli jsme se, že jsme si to dost užili. Nevím, co bylo lepší? Jestli to, že děláme něco pro přírodu a město, nebo samotná procházka místem, ve kterém nacházíte fakt divný věci a vidíte město z úplně nové perspektivy," uvedl Michal Čepelka.

Do budoucna je prý v plánu akce opakovat v různých vybraných lokalitách. Takže kdo tentokrát náhodou chtěl a nemohl, bude mít určitě další možnost.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)