Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Klášterní burčákobraní již tuto sobotu
banner

Klášterní burčákobraní již tuto sobotu

Kateřina Ostradecká, foto archiv klášter Broumov

Čtvrtek, 22. září 2022

Klášterní burčákobraní již tuto sobotu

V sobotu 24. září poteče v broumovském klášteře burčák proudem. Sobotní odpoledne bude klášterní areál hostit tradiční letně-podzimní akci „Klášterní burčákobraní“. Událost startuje ve 14 hodin a vstupné je zdarma. 

Tradiční veřejná ochutnávka burčáku od moravských i českých vinařů je v programu kláštera vždy v průběhu září. Akce je doprovázena živou hudbou a zájemci mohou ochutnat bílý i červený burčák z moravských a maďarských hroznů, zpracovaných moravskými vinaři.

„Klášterní burčákobraní je každoročně spojeno s příjemnou atmosférou, kterou umocňují barokní kulisy kláštera. Zájemci koštují burčák a mohou si u toho poslechnout hudbu na nádvoří, nebo se projít volně přístupnou klášterní zahradou. Burčák bývá rychle vyprodán, proto doporučujeme přijít raději dříve,“ uvedl Václav Matějíček ze Vzdělávacího a kulturního centra Broumov, které akci pořádá.

Hudební program letos zajistí skupina Celtica - česko-polská skupina, která hraje ve složení: Jo Limberger - zpěv, Markéta Nádvorníková - housle, Daniel Sypień - harmonika (a kláv. nástroje) a Kryštof Karvovský - irské buzuky, kytara, tin whistle a další nástroje. Většina skladeb je tvořená tradiční irskou a skotskou hudbou, hranou moderní formou.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)