Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kolárovo divadlo má nová světla, školka venkovní kuchyňku
banner

Kolárovo divadlo má nová světla, školka venkovní kuchyňku

Xénie Hambálková, foto archiv města PnM

Pátek, 12. července 2024

Kolárovo divadlo má nová světla, školka venkovní kuchyňku

Na začátku roku 2024 Město Police nad Metují získalo dvě dotace ze 7. výzvy Programu rozvoje venkova, kterou vyhlásila Místní akční skupina Stolové hory, z. s.

První projekt „Kuchyňka pod širým nebem, reg. č. 23/007/19210/452/165/001385“ realizovaný ve spolupráci s Mateřskou školou v Polici nad Metují, zahrnoval instalaci dvou venkovních kuchyněk z dřevěného materiálu s nerezovými prvky. Tento projekt doplnil dlouhodobý koncept školní zahrady. Přední část zahrady je určena pro aktivní zábavu, která rozvíjí fyzické dovednosti dětí a podporuje jejich kreativitu a fantazii, zatímco zadní část zahrady je zaměřena na environmentální vzdělávání. Dřevěné kuchyňky vypadají přirozeněji, jsou ekologičtější, příjemnější na dotek a díky své pevnosti také trvanlivější. I když děti mohou preferovat barevné plastové kuchyňky, věříme, že dřevěné verze představují zdravější a odolnější volbu pro jejich hraní.

Druhá dotace "Modernizace osvětlovací techniky - 2. část, 23/007/19210/452/165/001387/H001“ jak již název napovídá pokračuje v projektu modernizace technického vybavení Kolárova divadla. Toto historické divadlo hostí mnoho kulturních akcí. Na přípravě projektu se podíleli členové divadelního souboru DS Kolár a zástupci ZUŠ Police nad Metují. Společně konzultovali potřeby a možnosti moderní techniky, kterou divadlo nyní využívá. Realizací tohoto projektu došlo k nákupu světel, která zajišťují lepší osvětlení scény, což zvyšuje viditelnost a detailnost představení. Navíc umožňují širší škálu efektů a barev, což dává tvůrcům větší kreativní svobodu a zlepšuje celkový divácký zážitek.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)