Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Koupací sezóna zahájena
banner

Koupací sezóna zahájena

Michaela Plchová, foto archiv Teplice nad Metují

Pátek, 17. června 2022

Koupací sezóna zahájena

V sobotu 18. června se otevírají brány koupaliště v Teplicích nad Metují.

Před námi je podle předpovědi počasí horký víkend, a tak je možné vyrazit se svlažit na koupaliště do Teplic nad Metují. Prvorepubliková plovárna si dodnes zachovává svůj původní vzhled. Velkou předností teplického koupaliště je přírodní voda. Koupaliště je totiž napouštěno z místního vrtu, voda se čistí pískovými filtry a použití bazénové chemie je minimální. „S nadsázkou můžeme říct, že se u nás lidé koupají ve stejné vodě, jaká se prodává balená v lahvích od místního výrobce nápojů,“ říká s úsměvem starosta Teplic nad Metují Josef Bitnar. To, že se koupaliště napouští z místního vrtu má zásadní vliv na kvalitu vody. „Opravdu se loni ukázalo, jak je místní voda dobrá. Nepamatuji si, že by se nikdy nemusela vyměnit v průběhu sezóny aspoň jednou voda v bazénu. Až loni to nebylo potřeba,“ vysvětluje starosta.

Teplické koupaliště by mělo fungovat ve stejném režimu, jako vždycky. Areál je otevřen denně od 9 do 18 hodin a za příznivého počasí mohou zůstat návštěvníci až do 19 hodin. Při špatném počasí je zavřené. Vstupné na koupaliště je na celý den 60 korun pro dospělé a děti od výšky 100 centimetrů do 18 let za 40 korun. Na koupaliště je rovněž možné zakoupit permanentku na celou sezónu. Letos by měl být v kiosku na koupališti nový nájemce a na začátku července by se také měly objevit nové prvky na dětském hřišti. Na plovárně je též možné využívat převlékací kabinky, volejbalové a nohejbalové hřiště či si zapůjčit lehátka a slunečník.

Odkaz na stránky koupaliště zde.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)