Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Koupaliště otevírají. Co chystají nového?
banner

Koupaliště otevírají. Co chystají nového?

B. Fialová, M. Mašková, foto B. Fialová

Neděle, 16. června 2024

Koupaliště otevírají. Co chystají nového?

Koupálo Janovičky, AQA Land v Meziměstí, městská plovárna v Polici nad Metují či Teplicích nad Metují: kdy otvírají, jaká je otevírací doba a kolik stojí vstupné?  

Před námi je léto a s ním koupání. S blížícím se začátkem astronomického léta zahajuje sezónu většina veřejných plováren na Broumovsku. Například Koupálo Janovičky otevřelo své brány už prvního června. A návštěvníci se mohou těšit hned na několik novinek.

„Kromě nového stání pro karavany máme nové dětské hřiště s trampolínou, lanovkou, lezeckou stěnou, kolotočem a lezeckým koněm pro děti. Do několika týdnů bychom měli dokončit taky takzvaný Kneippův chodník“” láká Miroslav Vlček z Koupála Janovičky na speciální druh terénní stezky – koncept vycházející z léčebných metod zakladatele přírodní léčby vodou Sebastiana Kneippa. Na Koupálu půjde o chůzi po oblázcích ve studené vodě. U toho dochází k masáži nohou, stimulaci krevního oběhu, posilování svalů, nervové soustavy a celkové relaxaci těla a mysli. Koupálo Janovičky je otevřené každý den od 8 do 19 hodin, odpolední vstupné pro dospělého stojí 100 korun.

Na koupališti AQA Land v Meziměstí letos zavedli novou, přenosnou permanentku pro podniky nebo ubytovatele, kteří ji pak mohou nabízet jako součást ubytovacích služeb. „Stojí dva a půl tisíce korun a platí na celou sezónu,“ uvedl vedoucí Technických služeb města Meziměstí Květoslav Radvanovský.

Novinkou jsou také slunečníky a lehátka k zapůjčení, letos se také začalo s odstraňováním starého minigolfu. „Příští rok plánujeme změnu, měly by tam být skákací plošiny pro děti,“ dodal Radvanovský. AQA Land plánuje otevření na 22. června, areál má otevírací dobu od 9 do 19 hodin, každé pondělí dopoledne je sanitární půlden. Cena na odpoledne pro dospělého je 140 korun.

 

Čekáme na slunce

V Teplicích nad Metují prý čekají už jen na sluníčko. „Vše je připravené, dopouštíme bazény, jsme pár centimetrů od okraje. Už jen čekáme, až se oteplí a můžeme začít, klidně hned v pondělí,“ informoval vedoucí Technických služeb města Teplice nad Metují David Hlavatý s tím, že se na teplickém koupališti se nic nemění – ceny zůstávají stejné jako v loňském roce. Koupaliště s chemicky neošetřenou, přírodní vodou z místního vrtu, je otevřené denně od 9 do 18 hodin, v případě krásného počasí i do 19 hodin. Celodenní vstupenka pro dospělého stojí 60 korun, od 15 hodin pak 50 korun.

Koupaliště v Polici nad Metují by podle plánů mělo být pro návštěvníky připraveno k 21. června, záleží samozřejmě na počasí. Návštěvníci jistě ocení nově zrekonstruované sociální zařízení, které město Police nad Metují právě dokončilo. „Rekonstrukce to byla nakonec velká a nákladná, vyšla nás na 2,5 milionu korun,“ říká starosta města Jiří Škop s tím, že město rozsah rekonstrukce trochu zaskočil. Původní vizí bylo opravit sanitární techniku a položit novou dlažbu a obklady. „Bohužel při odkrytí jsme zjistili velmi špatné provedení kanalizace a rozvodů vody. Byla prasklá izolace na obvodové straně, upravovaly se šachty…,“ vypočítává dále a upozorňuje, že díky generální opravě sociálního zařízení by se měl výrazně zvýšit komfort pro návštěvníky.

Město obecně do koupaliště dlouhodobě investuje. Již dříve se rekonstruoval malý bazén a před dvěma lety se dokončila zásadní rekonstrukce velkého bazénu. „Návštěvníci chtějí určitý uživatelský standard,“ uvědomuje si starosta a dodává, že díky historickému umístění bazénu není možné využívat na ohřev vody fotovoltaiku nebo přidat nějaké nové atrakce.

Polické koupaliště je v červnu a v září otevřeno denně od 13 do 19 hodin, o prázdninách od 9 do 19 hodin. Vstupné pro osoby nad 15 let je celodenní vstupné 80 korun, od 15 hodin 70 korun. Rodinné vstupné pak na celý den 130 pro dva dospělé a 20 korun navíc za dítě.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)