Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kraj navýší podporu pro destinační společnosti
banner

Kraj navýší podporu pro destinační společnosti

Michaela Plchová, foto archiv Broumovsko.cz

Středa, 19. ledna 2022

Kraj navýší podporu pro destinační společnosti

Dobrá zpráva přichází z Královéhradeckého kraje pro všechny destinační společnosti. Královéhradecký kraj rozhodl navýšit dosavadní podporu o 300 tisíc korun. Doposud je kraj podporoval částkou 400 tisíc korun.

K dohodě o navýšení podpory došlo po jednání zástupců jednotlivých destinačních společností s hejtmanem Královéhradeckého kraje Martinem Červíčkem a jeho náměstkyní Martinou Berdychovou. „Role destinačních společností je v systému podpory cestovního ruchu v kraji nezastupitelná. Jejich pracovníci dobře znají místní podmínky a mají neocenitelné kontakty na místní samosprávu i podnikatelských sektor. Velmi jim všem děkuji za to, že minulý rok, který byl kvůli covidu i restrukturalizaci podpory cestovního ruchu v našem kraji velice složitý, vydržely,“ dodává k tomu náměstkyně hejtmana Martina Berdychová.

Co prakticky znamená navýšení podpory pro Společnost pro destinační management Broumovska o.p.s. jsme se zeptali jejího ředitele Davida Dudy: „Stávajících 400 tisíc bude v roce 2022 využito, dle dohody s náměstkyní, na provozní náklady společnosti a 300 tisíc na marketingovou činnost. V podstatě to znamená posílení propagace Broumovska.“ Společnost chce v tomto roce nechat vyrobit propagační videospoty pro všechna čtyři roční období a jeden celoroční spot. Scénář jednotlivých spotů je naplánován s ohledem na overturismus a propagaci v turisticky slabších obdobích. Tyto videospoty propagující Broumovsko poběží na sociálních sítích, na YouTube a na turistickém webu Broumovsko.cz. Videospoty budou vytvořeny s finanční podporou CCR KHK.

„Pro nás je vyšší finanční podpora od kraje signálem, že kraj s destinačkami počítá, a také je podporuje. Na jednáních bylo vidět, že paní náměstkyně i pan hejtman podporují péči o cestovní ruch. Za to bych jim chtěl i touto cestou poděkovat. Uvědomují si, že podpora cestovního ruchu se vyplatí, neboť přináší finanční přínos jak pro kraj, tak i pro jednotlivé regiony,“ říká k tomu ředitel Duda a dodává: „Svou roli také hraje fakt, že se všech sedm destinaček spojilo a jsme součástí komory destinačních managementů (poradní orgán CCR KHK). Společně máme větší sílu pro vyjednávání.“ V Královéhradeckém kraji funguje celkem sedm destinačních společností, konkrétně se jedná o Krkonoše, Podkrkonoší, Český ráj, Hradecko, Broumovsko, Kladské Pomezí a Orlické hory a Podorlicko. Při podpoře cestovního ruchu spolupracují s obcemi, podnikateli, provozovateli památek, zástupci chráněných území, neziskovými organizacemi či pořadateli kulturních i sportovních akcí.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)