Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kreativní pouť Broumova 2028 pokračuje
banner

Kreativní pouť Broumova 2028 pokračuje

Kristýna Kvapilová, grafika Broumov 2028+

Čtvrtek, 18. července 2024

Kreativní pouť Broumova 2028 pokračuje

Minulý rok touto dobou už Broumov věděl, že v soutěži o titul Evropské hlavní město kultury pro rok 2028 první místo nezískal. Rozhodně tím ale jeho cesta neskončila. Pokračuje dál svou vlastní cestou a nově i se znaménkem plus v názvu – jako Broumov 2028+. 

„Dlouho dobu jsme dál působili jako Broumov 2028, ale věděli jsme, že tohle označení právem náleží Českým Budějovicím, které si titul ze soutěže odnesly, a zároveň už ani úplně nevystihuje naše počínání, ono pokračující putování. Pustili jsme se tedy do vymýšlení a radění se, protože přijít s úplně novým názvem, který si nikdo s ničím nespojí, taky není nejlepší řešení. A tak přišel na svět Broumov 2028+!“ říká Jitka Smolíková, členka týmu komunikace a PR. 

Bylo potřeba provést rebranding značky i vizuální identity Broumova 2028, tak se jeho tým opět spojil s grafickým studiem Upupaepop. „Máme radost, že nový kabát pro nás přešil Kuba Horský z grafického studia Upupaepop – manželé Horští jsou v tom s námi od začátku kandidatury, a tak pro ně nebylo těžké sladit nápady a vizi s vizuálním zpracováním,“ dodává Marie Silondi, koordinátorka projektu Broumov 2028+. 

Co symbolizuje znaménko plus? Především to, že nic nekončí. Jedním z klíčových cílů rebrandingu bylo zachovat co nejvíce z původní vizuální identity, aby bylo snadno rozpoznatelné, že jde o stejný projekt se stejnými cíli. Nové logo a jemné vizuální prvky, jako je připojení znaménka +, symbolizují pokračování a rozvoj původní mise. Slogan „Pokračujeme v kreativní pouti“ odkazuje na myšlenku kreativního poutnictví, která vznikla během kandidatury a stále je ústředním motivem naší práce. Stejně jako nový vizuální prvek, poutnická hůl.

„Tohle všechno se mohlo stát především díky podpoře komunity a partnerů. Děkujeme městu Broumov, Královéhradeckému kraji, Ministerstvu kultury ČR i všem obyvatelům Broumovska, že spolu s námi nesete pomyslnou poutnickou hůl dál,“ uzavírá Marie Silondi. 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)