Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Letošní Charitativní svařák vybral rekordní částku

Letošní Charitativní svařák vybral rekordní částku

Bára Fialová, foto Tomáš Cirkl

Středa, 3. ledna 2024

Letošní Charitativní svařák vybral rekordní částku

Druhý svátek vánoční na broumovském náměstí patří již tradičně akci Broumovský charitativní svařák. Letos se pořadatelům podařilo pro broumovskou nemocnici vybrat rekordních 34 901 korun.

„Jsme samozřejmě nadšení. Vždy se vybralo něco kolem dvaceti tisíc, takže letošní výtěžek jsme nečekali ani s ohledem na počasí,“ říká předsedkyně správní rady Nadačního fondu Hospital Broumov Eva Blažková. „Na co přesně peníze půjdou, se ještě přesně neví, vždy se na tom nejprve domlouváme s primářem Šváblem. Loni šly peníze na pomůcky, vybavení, ale také na odměnu pro pracovníky, kteří pro pacienty dělají drobné nákupy, povídají si s nimi, provádějí různé aktivizační a volnočasové aktivity, například muzikoterapii či arteterapii,“ popisuje Eva Blažková. 

V loňském roce například fond přispěl nemocnici částkou čtyři sta tisíc korun. Z těchto zdrojů byla vybavena ordinace praktického lékaře a nakoupeny rehabilitační pomůcky. „Hlavní zdroj našich příjmů jsou příspěvky měst a obcí. Někdy se ale rozhodne třeba firma nebo podnikatel, že chtějí na nemocnici přispět. V takovém případě nabízíme uzavření darovací smlouvy,“ dodává předsedkyně správní rady s tím, že tradičně největší podíl, loni to bylo asi tři sta tisíc korun, posílá do fondu město Broumov. 

Akci Charitativní svařák založili v roce 2017 absolventi z Gymnázia Broumov Ondřej Sliš s Janem Golem a Vojtěchem Vašákem. Na posledním ročníku jim pomáhali také Miroslav Remeš, Lukáš Vomáčka, Barbora Fričová a Tomáš Cirkl.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)