Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Lidé na Broumovsku letos přispěli do tříkrálových kasiček přes 40 tisíc
banner

Lidé na Broumovsku letos přispěli do tříkrálových kasiček přes 40 tisíc

Asistentka Tříkrálové sbírky Ilona Patrná Email Tisk PDF

Středa, 27. ledna 2021

Lidé na Broumovsku letos přispěli do tříkrálových kasiček přes 40 tisíc

Tříkrálová sbírka se letos kvůli koronavirové situaci konala netradičně bez zpěvu koledníků. Dárci mohli přispět buď virtuálně, nebo na určených místech, kde byla pokladnička fyzicky k dispozici. Takových kasiček bylo na Broumovsku umístěno šest, spolu s nimi také jedna putovní. V době od 4. do 24. ledna se celkově vybralo 40.364 korun.

Za ochotu vystavit tříkrálovou pokladničku na obecním úřadě děkuji obcím Martínkovice, Božanov a Křinice, dále lékárnám v nemocnici a na náměstí v Broumově a tabáku u paní Dvořákové. Poděkování patří také ZUŠ Broumov, která se jako každoročně podílela na sbírce novoročními přáními. Za pomoc při propagaci děkuji paní Jitce Nigrinové z Městského úřadu Broumov. V neposlední řadě chci poděkovat také P. Martinu Lanžimu za skvělou spolupráci a zaštítění celého projektu.

Oproti loňskému roku, kdy se vybralo přes 127.000 korun, je letošní vybraná částka kvůli ztíženým podmínkám mnohem nižší. Všechny finanční prostředky z loňské sbírky, které byly uvolněny pro Broumov, se použily na podporu lidí v životní tísni. Stejně tomu bude i tento rok, navzdory tomu, že je letošní částka oproti roku 2020 třetinová.

Částky, které se letos vybraly:

Broumov – 29.435 Kč

Martínkovice – 5.280 Kč

Božanov – 3.649 Kč

Křinice – 2.000 Kč

Všem dárcům srdečně děkuji a přeji úspěšný rok.

(Pozn. redakce - ilustrační fotografie je z roku 2020)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)