Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Magické datum sobota 9. 9. 2023
banner

Magické datum sobota 9. 9. 2023

Michaela Mašková, foto Simona Jirmanová

Čtvrtek, 7. září 2023

Magické datum sobota 9. 9. 2023

Sobota 9. 9. 2023 je zřejmě jedním z oněch magických datumů, které jsou vhodné pro pořádání kulturních, společenských i sportovních akcí. Navíc předpověď počasí je po celý víkend zcela prosluněná a tak, kdo se nebude věnovat na zahrádce podzimní sklizni a údržbě, bude mít zřejmě těžký výběr. Kam tedy vyrazit?

Příjemnou společenskou událostí je dozajista tradiční Podzimní trh v broumovském klášteře. Množství stánků s nabídkou lokálních produktů i množství přátel, které zde návštěvníci mohou potkat, je jasným tipem na sobotní dopoledne. Trh začíná v 8:30 a končí okolo 13 hodiny.

Volným krokem se lze z trhu přesunout na kulturně-komunitní akci Zažít Broumov jinak, která se celorepublikově koná pod hlavičkou spolku Automat a v Broumově proběhne letos po třetí. Cílem je proměnit města v klidovou zónu bez aut, v níž se mohou jejich obyvatelé v klidu setkat a třeba i nabídnout ostatním nějakou aktivitu. V Broumově díky tomu ožije „jinak“ hned několik městských zón – Mírové náměstí, Klášterní ulice, Městská knihovna, Kostelní náměstí i klášter Broumov. Obyvatelé Broumova i další příchozí mohou namátkou nakoupit na bleším trhu, probrat se burzou knih, vyslechnout čtení Jana Hamerského či se projít Broumovem s Dášou Zbořilovou. Chybět nebude program pro děti jako je workshop Od jednorožce po mečáka v Dětské galerii Lapidárium či vystoupení Prima Jazz Bandu v Klášterní ulici. Podrobný program v odkazu výše.

Kdo raději poměřuje své síly v přírodě prostřednictvím sportu, má tento víkend rovněž na výběr. V sobotu ráno startuje z Teplic nad Metují asi nejznámější cyklistický závod vůbec Rallye Sudety. Mountainbike marathon slaví 29. ročník a všichni fandové do cyklistiky už jsou jistě přihlášeni. Mimochodem v prvním zářijovém týdnu bylo ve startovní listině  už více než 600 lidí, mezi kterými je skoro kompletní loňská první desítka z dlouhé trati.  Kdo by ještě rád zkusil, co vydrží, může se přihlásit v pátek na místě, jen to bude mít o 100 a v sobotu ráno o 200 Kč dražší.

Síly se budou poměřovat též na 23. Memoriálu Jiřího Janečka a Petra Nováka, který pořádá Aeroklub Broumov. Soupeření zde ovšem probíhá v lehčím duchu – kromě běhu a jízdy na kole se rovněž povinně pije pivo, víno i limonáda.

Mezi sportovní akce s přesahem lze zařadit také Charitativní rybářské závody na honském rybníku. Závody se konají na podporu Střediska rané péče Sluníčko pracující s dětmi se zdravotním postižením a ohroženým vývojem, což je dozajista dobrý způsob, jak strávit v klidu sobotní dopoledne, a ještě něco chytit. Registrace je nutná předem.

Přejeme krásnou sobotu, ať už se ji chystáte strávit jakkoli.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)