Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Máte nápad? Přihlaste ho!
banner

Máte nápad? Přihlaste ho!

Michaela Mašková, foto archiv Tom Šrejber

Pondělí, 7. srpna 2023

Máte nápad? Přihlaste ho!

Až do konce září je možné přihlásit svůj projekt do grantové výzvy Máme rádi Broumov(sko).

Již po třetí vyhlašuje Agentura pro rozvoj Broumovska ve spolupráci s městem Broumov a Nadačním fondem Broumov – město kultury grantovou výzvu Máme rádi Broumov(sko). Jejím cílem je podporovat rozvoj regionu a dobré sousedské vztahy. Přihlásit se do ní můžou jednotlivci nad 26 let, spolky a další organizace, jako třeba školy či neziskové organizace. Hlavní je mít dobrý nápad, kterým chtějí zlepšit vzhled své okolí či podpořit komunitu.

Do grantové výzvy Máme rádi Broumov(sko) je možné přihlásit projekty komunitní, umělecké, přeshraniční i vzdělávací. Uzávěrka žádostí je 30. září, do 25. září je však třeba vyplnit vstupní dotazník na stránkách grantové výzvy. V druhém zářijovém týdnu – 9. září – se pak koná setkání pro žadatele, na němž si mohou ujasnit, zda je jejich projekt vhodný pro přihlášení do výzvy, či se mohou inspirovat. V říjnu grantová komise vyhodnotí, které projekty splňují kritéria výzvy, a ty poté postupují do finále. Od 17. do 31. listopadu běží on-line hlasování pro veřejnost – podle počtu hlasů rozdělí komise mezi jednotlivé projekty finanční prostředky v rozmezí od 30 do 5 tisíc korun.

V minulých letech v grantové výzvě Máme rádi Broumov(sko) uspěly například tyto projekty: Obnova Zittova kříže na Bischofsteinu, vytvoření bosonohé stezky v Pellyho parku, výsadba alejí spolkem Julinka, oprava a zkrášlení autobusových zastávek ve Vernéřovicích, vybudování amfiteátru v ZŠ v Teplicích nad Metují či realizace prvního ročníku Svatojiřské pouti a další. „Inspiraci se meze nekladou. Důležité je, aby se projekt snažil o zapojení co největšího počtu lidí,“ říká jedna z koordinátorek projektu Pavla Jenková.  

Podrobné informace, kontakt a vstupní dotazník na webových stránkách ZDE.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)