Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Máte nápady? Realizujte je!
banner

Máte nápady? Realizujte je!

Michaela Plchová, foto archiv Broumov 2028

Úterý, 21. června 2022

Máte nápady? Realizujte je!

Byl vyhlášen druhý ročník grantové výzvy Máme rádi Broumov(sko).

Broumov 2028 ve spolupráci s Agenturou pro rozvoj Broumovska vyhlašuje 2. ročník grantové výzvy Máme rádi Broumov(sko). Ta je otevřená všem, kdo mají a chtějí realizovat nápady podporující rozvoj města Broumova, broumovského regionu a celé komunity. Letos se v grantové výzvě rozdělí 180 tisíc korun, uzávěrka projektů je do 30. září.

Přihlásit je možné všechny zajímavé projekty v oblasti kultury a umění, vzdělávání, zkrášlování míst, rozvoje komunity a přeshraniční spolupráce. Máme rádi Broumov(sko) může být ideálním startem pro všechny nové nápady, výzva naopak není určena zavedeným akcím s tradicí a profesionální úrovní. „Máme rádi Broumovsko je startovní čára pro vaše aktivity a komunitní projekty. Přihlásit se do něj je jednoduché a nemusíte se toho bát. Naopak vás celým procesem provedeme a budeme vám pomáhat v každé jeho fázi. Minulý rok jsme podpořili 8 skvělých projektů a věřím, že i letošní projekty budou stát za to,“ říká koordinátorka projektu Pavla Jenková.

Přihlásit se mohou nejen dospělí nad 26 let (organizovaní ve spolcích i samostatně), ale také prostřednictvím svých dospělých zástupců také děti a mladí lidé do 26 let. Komunitní projekt mohou realizovat rovněž různé zájmové oddíly, třídy apod. Jak výše říká Pavla Jenková, v průběhu vyhlášení výzvy je možné své dotazy konzultovat s koordinátory. Dne 3. září se koná informační setkání pro zájemce o grant.

Vybrané projekty posuzuje komise a pro financování projektu není nutná spoluúčast, je možné žádat až 100 procent nákladů. Komise však přihlíží k využití lokálních zdrojů a dobrovolnické práce, zapojení komunity do realizace projektu. Každý z vítězných projektů může obdržet mezi 5 až 30 tisíci korun.

V loňském premiérovém ročníku grantové výzvy porota vybrala 7 plus 1 projekt. Podporu tak získali spolek Julinka s environmentálními projekty, zdoňovský spolek Trinitas s nápadem Rozkvetlý Zdoňov zkrášlující veřejná prostranství v obci, broučí náspy ekologického zemědělce Roberta Carra, spolek Skály-Bischofstein s opravou Zittova kříže, obnova Svatojiřské pouti, spolek MaMiNa a realizace bosonohé stezky, Barbora Černíková s vybudováním komunitního centra zdravého životního stylu v Broumově a speciální cenu starosty města Broumova získaly dvě dívky s projektem Stonebalancingu.

 

Podrobnosti o projektu a kontakty najdete ZDE.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)