Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Meziměstí má Walzelovku. Ale také nebezpečnou ruinu
banner

Meziměstí má Walzelovku. Ale také nebezpečnou ruinu

René Herzán

Pátek, 17. dubna 2015

Meziměstí má Walzelovku. Ale také nebezpečnou ruinu

Více než rok se Meziměstí může pyšnit nově zrekonstruovaným objektem bývalé tkalcovny, který dlouhé roky hyzdil vzhled města. Volnočasové, obchodní a skladové Centrum Walzel, svojí širokou nabídkou zcela jedinečné v České republice, teď nabízí dlouhou řadu služeb a zábavy. Město ale začíná mít problémy s dalším objektem - bývalou továrnou na výrobu šamotu.

V Meziměstí natáčel štáb České televize a reportáž zveřejnil ve zpravodajství ČT 24. Jak v reportáži uvádí starostka Eva Mücková, bývalá továrna je v desolátním stavu a stává se nebezpečnou pro obyvatele. Majitel objektu navíc s městem nekomunikuje.

"Domy mají tu výhodu, že díky lidem mohou znovu ožít. Lidé takovou výhodu nemají. Mohou však ze starých domů čerpat moudrost a energii," tak zní motto Walzlovky z roku 2012, z doby před zahájením revitalizace. A vlastní revitalizace Centra Walzel je zařazena v rámci akce Má vlast cestami proměn, kde můžete do 1. května hlasovat, pokud se vám proměna líbí.

Podobných ruin a nebezpečných objektů, jako je budova bývalé továrny na výrobu šamotu v Meziměstí, by se na Broumovsku našla celá řada. Ať už to jsou domy soukromých majitelů v centru Broumova či některé statky a domy v okolních obcích. Jedním z největších problémů Broumova bude řešení budoucnosti objektu bývalého Městského pivovaru.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)