Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Muzejní noc na Broumovsku překvapila počtem návštěvníků

Muzejní noc na Broumovsku překvapila počtem návštěvníků

Kateřina Ostradecká

Úterý, 11. června 2019

Muzejní noc na Broumovsku překvapila počtem návštěvníků

Kulturní fenomén, který má svou tradici ve městech po celé Evropě, letos dorazil i na Broumovsko. Muzejní noc se uskutečnila 31. května v broumovském klášteře a její podvečerní program navštívilo téměř tři sta lidí.

V době mezi 18. a 21. hodinou měli návštěvníci možnost zdarma navštívit prostory Muzea Broumovska, středověké klášterní písárny, Dětské galerie Lapidárium, Galerie Dům a večerně osvětlené klášterní zahrady.

"Muzejní noc jsme v klášteře uspořádali poprvé a velice nás překvapil velký počet návštěvníků. Někteří z nich objíždějí více Muzejních nocí po celém regionu a zavítali k nám například až z Brna, Jihlavy, Olomouce nebo Prahy. Odhadujeme, že celková návštěvnost se vyšplhala až ke třem stovkám," uvedla jedna z lektorek Maiwaldovy akademie Martina Junková.

Festival muzejních nocí 2019 pořádala Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s., s podporou Ministerstva kultury. V klášteře se na pořádání spolupodílela Agentura pro rozvoj Broumovska s Muzeem Broumovska.

Foto Petra Voráčková

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)