Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Na podporu komunitních a vzdělávacích projektů půjde přes 750 tisíc korun
banner

Na podporu komunitních a vzdělávacích projektů půjde přes 750 tisíc korun

Kateřina Ostradecká, foto Sára Valášková

Středa, 12. června 2024

Na podporu komunitních a vzdělávacích projektů půjde přes 750 tisíc korun

Opatské sály broumovského kláštera v pátek 7. června hostily Dobročinný večer pro Broumovsko. Výtěžek této tradiční společenské akce letos přesáhl 750 tisíc korun. Částka bude využita do grantového programu Máme rádi Broumov(sko), do Vzdělávacího fondu AMOS a na další projekty Agentury pro rozvoj Broumovska.

Cinkot skleniček, smích, dražební příhozy i rock´n´rollová hudba zněly v pátek večer Opatskými sály broumovského kláštera. Konal se zde Dobročinný večer pro Broumovsko – přátelské setkání podporovatelů regionu, které pořádá Agentura pro rozvoj Broumovska (APRB) vždy první červnový pátek spolu s navazující sobotní ochutnávkou vín Vinum et Cetera. Večerem tradičně provázel Jan Školník, zakladatel APRB, spolu se someliérkou Salonu vín ČR Klárou Kollárovou, za doprovodu rock´n´rollového bandu The 6 Fireballs, který roztančil účastníky večera svými svižnými melodiemi.

Během tiché i licitované aukce uměleckých předmětů a vín z kolekce Salonu vín ČR se vybralo celkem 754 290 korun. Mezi draženými předměty vyvolala největší zájem brokátová sukně LAIVA, kterou do aukce věnovala manželka prezidenta Eva Pavlová. Sukně byla nakonec vydražena za 40 tisíc korun. „Jsem opravdu moc rád, že se večer vydařil a řekl bych, že i díky vybrané hudbě byl velmi uvolněný. Jsem také rád, že se stále setkáváme s novými hosty, protože podpořit region je možné už jen svou účastí díky vstupnému, které putuje do výtěžku večera,“ uvedl k průběhu Jan Školník.

Výtěžek celého večera poputuje na podporu grantového programu Máme rádi Broumov(sko), díky němuž se na Broumovsku realizují komunitní projekty a jehož obnovená 4. výzva bude vyhlášena 17. června. Výtěžkem bude podpořen také Vzdělávací fond Amos, který mohou využít studenti z Broumovska na svá zahraniční studia, a další projekty Agentury pro rozvoj Broumovska.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)