Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Na polickém náměstí zavoněla zelňačka
banner

Na polickém náměstí zavoněla zelňačka

Jana Rutarová, Pellyho domy

Středa, 12. června 2019

Na polickém náměstí zavoněla zelňačka

V sobotu 8. června 2019 opět na polickém náměstí zavoněla zelňačka a další dobroty, které si připravilo celkem osm soutěžních týmů. Konal se již 4. ročník Polické zelňačky.

Hymna Polické zelňačky zazněla netradičně – v podání pořadatelů akce, ve spolupráci se zástupci z jednotlivých týmů a s částí kapely Damtrio. Následná salva Ostrostřelecké gardy polické byla signálem pro zapálení ohňů a začátek vaření.

Dopoledne zpestřily sportovně-společenské soutěže, ve kterých se utkali zástupci kuchařských týmů: krouhání poloviny zelné hlávky na čas, hod do dálky, hod na terč (na zajíce), hod zelnou hlávkou na kuželky. V těchto soutěžích si nejlépe vedl Vitamín tým, druhý skončil tým Odrostenek a třetí místo získala Spona Suchý Důl. Také letos probíhala soutěž o nejsympatičtější tým, do které se mohla zapojit široká veřejnost. Každý návštěvník akce mohl neobvyklým způsobem hlasovat pouze jednou a pouze pro jeden tým, za pomoci "velkého panáka". Kdo chtěl hlasovat, musel panáka naplnit po okraj pískem. Pořadatelé písek následně zarovnali s okrajem sklenky a celý obsah byl poté přesypán do velké nádoby označené názvem příslušného týmu. Vítězem se stalo družstvo, jehož nádoba měla největší hmotnost. Se značným náskokem (10,9 kg) zvítězil tým ToToDuPe před Hasiči Velká Ledhuje (4,7 kg) a týmem AZ Vrátno (3,9 kg).

A nejlepší zelňačka? Tu podle odborné poroty uvařil tým La Soupe aux Choux z Červeného Kostelce. Stříbrnou příčku získali nováčci v soutěži – rodinný Jsme tým z Police nad Metují. Bronzové medaile si odnesl Vitamín tým z Česká Metuje. Doprovodným programem byl trh, skákací hrad a od dopoledních hodin hrálo Klapeto. Slíbená pěna pro děti byla nakonec, kvůli dopolednímu dešti, zrušena.

Velké poděkování a hlavně velký obdiv patří všem osmi týmům, za nadšení a odvahu utkat se nejen v kuchařském umění, ale i doprovodných sportovních soutěžích. A za vytvoření skvělé atmosféry na náměstí. Děkujeme sponzorům, kteří podpořili konání akce: PEJSKAR & spol., spol. s r.o., Police nad Metují, Primátor a. s., Náchod, Obchod dřevem Čáp a syn, Pěkov, Zelenina Ivo Suchomel, Police nad Metují, Petr Soukup a spol. s r. o., Hronov, Kvíčerovská pekárna Police nad Metují. Za spolupráci děkujeme: Technické služby Police nad Metují, Automotoklub Police nad Metují, Hasiči Police nad Metují, Obec Suchý Důl, SDH Suchý Důl, Městské Policie Police nad Metují. Za fotky Martinovi Schirlovi. Celým dnem skvěle provázela Jana Házová, moderátorka Českého rozhlasu Hradec Králové.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)