Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro prodloužený víkend od 25. do 28. září. Ruší se Svatováclavské slavnosti!
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro prodloužený víkend od 25. do 28. září. Ruší se Svatováclavské slavnosti!

René Herzán

Čtvrtek, 24. září 2020

Nabídka akcí na Broumovsku pro prodloužený víkend od 25. do 28. září. Ruší se Svatováclavské slavnosti!

Tradiční Svatováclavské slavnosti, které se měly konat v pondělí 28. září v Broumově jsou zrušeny. Bez komentáře. Ještě tu máme koncert Pavla Šporcla, představení Zdeňka Izera, varhanní koncert, program pro děti v Ulitě.

Ve čtvrtek a v pátek se ve společenském sále Pellyho domů v Polici nad Metují bude konat výstava regionálních výpěstků, podzimních dekorací, hub, loveckých trofejí a odborných knih a časopisů. Bude zde také semínková banka či stůl přebytků, odborná zahrádkářská a mykologická poradna a prodej zahrádkářských potřeb. Dnes v 16 hodin se uskuteční beseda s Luďkem Grohem, odborným instruktorem ČZS, a od 17 hodin přednáška RNDr. Jana Wiplera – Ohrožené druhy hub do kuchyně nepatří.

Dnes, tedy ve čtvrtek, v 17 hodin začne v rámci pořadu ScienceCafé přednáška významného českého psychiatra Cyrila Höschla. Ten vysvětlí, jaký je podíl genů a prostředí na chování a prožívání. V přednášce bude přiblížen nejnovější výzkum toho, co je v našem chování vrozené a co je naučené. Pozor, pro velký zájem se tato akce koná v sále Dřevníku v broumovské klášterní zahradě.

V pátek se v Teplicích nad Metují měla konat projekce vítězných filmů Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu. Akce je zrušena a bude se konat v jiném termínu.

V divadelním sále na nádraží v Meziměstí vystoupí v pátek Zdeněk Izer. Představení Na plný coole začne v 18 hodin.

V pátek v 18 hodin začne v broumovském kostele sv. Petra a Pavla koncert nazvaný Vzkříšené varhany. Hrát bude Aleš Bárka, kterého doprovodí barytonista a jeden z pořadatelů této akce Jakub Hrubý.

V sobotu v 9 hodin odstartuje z Masarykova náměstí v Polici nad Metují Podzimní jízda KHV Metuje. Jedná se o rozloučení se sezónou.

Vaříme, pečeme z darů podzimu - to je téma programu pro děti i rodiče v Domě dětí a mládeže Ulita Broumov. Sraz je v sobotu v 9 hodin v Ulitě.

V sobotu ve 14 hodin se na náměstí v Polici nad Metují sejdou účastníci Garden párty, která se koná už po třicáté. Všichni se pak přesunou na Chatu Hvězda v Broumovských stěnách.

Výstava soch Barbory Kolouchové a Miriam Kaminské instalovaných v broumovské klášterní zahradě bude inspirací k následné tvorbě vlastních objektů z rozmanitých materiálů. Poznávání hmoty, jejich struktur, stavby a skladby bude klíčem k vlastní tvorbě. To je téma sobotního ateliéru, který začne ve 14 hodin v klášterní zahradě.

Po dvou odložených fotbalových zápasech minulý víkend, lze těžko zvát na fotbal. Ale uvidíme. Na domácím hřišti má hrát v neděli od 15:30 hodin Slovan Broumov, který v 1. A třídě přivítá Sobotku. Už v sobotu v 15:30 hodin hraje "doma" Meziměstí s týmem Přepych.

Benefiční koncert houslisty Pavla Šporcla a Gipsy Way Ensemble, původně plánovaný na 1. května, odložili pořadatelé na neděli 27. září. V sále Dřevník v broumovské klášterní zahradě tak bude od 18 hodin symbolicky ukončen festival Za poklady Broumovska.

Mší a jarmarkem na náměstí budou v pondělí v 8:30 hodin zahájeny v Broumově Svatováclavské slavnosti. V 9:30 hodin vyrazí od kostela sv. Václava slavnostní průvod a následovat budou hudební vystoupení Františka Nedvěda ml., skupiny Ohrada a Adély Jonášové a skupiny Bohadlo. Program zakončí pohádka pro děti v Městském divadle.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)