Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 1. do 3. listopadu
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 1. do 3. listopadu

René Herzán

Středa, 30. října 2019

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 1. do 3. listopadu

Hned čtyři vernisáže výstav, tři divadelní představení, trh a komediální show. To jsou tipy na akce, které se o víkendu od 1. do 3. listopadu konají na Broumovsku.

Vernisáží začne dnes v 17 hodin Zeleném domečku v Polici nad Metují výstava sýrových etiket. Výstava potrvá do 17. listopadu.

Další vernisáž se koná dnes o hodinu později v Dětské galerii lapidária v broumovském klášteře. Jedná se o výstavu Davida Hanvalda, které potrvá do konce roku.

Město Police nad Metují a komise pro obřady a slavnosti vás zvou na Vzpomínku na zesnulé, která se bude konat v urnovém háji na polickém hřbitově v pátek od 15 hodin.

Na Mírovém náměstí v Broumově začne v pátek v 16 hodin vernisáž výstavy 30 let svobody - 30 měst paměti národa. Venkovní výstava k oslavám výročí sametové revoluce je ale především o dlouhodobém dokumentování místních pamětníků. Výstava potrvá do 30. listopadu.

O půl hodiny později začne na Staré radnici vernisáž výstavy Listopad ’89 v archivních dokumentech. Výstava přiblíží období podzimu a zimy na přelomu let 1989 a 1990 prostřednictvím originálních samizdatových tiskovin, letáků, prohlášení a denního tisku.

V rámci otevření výstavy se uskuteční v Městském divadle v Broumově diskusní večer s novinářkou a zakladatelkou Centra investigativní žurnalistiky Pavlou Holcovou na téma svobody slova a tisku, úlohy novinářů v totalitní a svobodné společnosti. Beseda začne v Městském divadle v 17:30 hodin.

Polické divadelní hry pokračují v pátek představením Do zdi. To v Kolárově divadle od 19 hodin uvede Divadlo Exil z Pardubic.

V konferenčním sále infocentra v Broumově se v pátek koná komediální show Na stojáka. Začne se ve 20 hodin.

Tradiční Svatomartinský trh na náměstí s rukodělnými výrobky a pochutinami se bude v sobotu konat v Polici nad Metují. Od 9 do 15 hodin bude otevřeno také informační centrum a Stará škola s ukázkami tradičních řemesel.

O nezbedném Budulínkovi se jmenuje loutková pohádka, kterou v sobotu v Klubu ROK v Broumově uvede místní loutkový soubor. Začne se v 15 hodin.

V sobotu začnou prvním představením také Meziměstské divadelní hry DS Jirásek z Nového Bydžova uvede od 18 hodin známou hru Divadla Járy Cimrmana Hospoda na mýtince.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)