Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 14. do 16. června
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 14. do 16. června

René Herzán

Čtvrtek, 13. června 2019

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 14. do 16. června

Broumovská kytara, přednášky, turistický pochod či výprava za poznáním, hasičská soutěž, oslavy ve Zdoňově, fotbal. To jsou tipy na akce, které se o víkendu od 14. do 16. června konají na Broumovsku.

V rámci pořadu ScienceCafé začne dnes v 18 hodin v Kreslírně bývalého klášterního gymnázia v Broumově přednáška s názvem Od původu člověka k morálce lidské mysli. Přednášet bude Radim Brázda, který působí na Katedře filozofie FF MU, přednáší dějiny etiky, dějiny filozofie v období renesance, zabývá se problémy soudobé etiky, německou filozofií 20. a 21. století.

V pátek v 9:30 hodin začne v Opatských sálech broumovského kláštera informační den na téma Mělká geotermální energie na Broumovsku. Vstup je volný, registrace není potřeba.

V sobotu se v Polici nad Metují uskuteční výprava za poznáním architektury a historických událostí Bezděkova nad Metují a Radešova s Mgr. Tůmou, odborným pracovníkem Muzea Náchodska. Historická vycházka bude s ukázkami lidové architektury, haltýřů a míst spojených s historickými událostmi.

Členové Klubu českých turistů zvou milovníky přírody a zdravého pohybu na 25. ročník turistického pochodu Putování Broumovskem, který se bude konat v sobotu 15. června. Start i cíl Putování je na fotbalovém hřišti Stanislava Opočenského v Broumově od 7 do 10 hodin.

Sbor dobrovolných hasičů Velká Ledhuje zve širokou veřejnost na 25. ročník soutěže v požárním útoku O pohár starosty města Police nad Metují. Ta se bude konat v sobotu od 9 hodin na louce v Ochozi.

Zdoňov slaví v sobotu 660 let. Program začne v 10 hodin u tenisových kurtů komentovanou prohlídkou a bude pokračovat do večera, kdy se v kostele Nejsvětější Trojice uskuteční koncert Polyfonního sdružení.

Fotbalistům končí posledním zápasem sezóna. Slovan Broumov se na domácím hřišti představí v sobotu, kdy od 13 hodin sehraje zápas s Týništěm nad Orlicí.

Na hřišti v Křinicích začne v sobotu ve 14 hodin Sousedské posezení, kde si můžete připomenout 140 let od založení dobrovolných hasičů v obci.

Milovníci hudby mohou v sobotu zamířit na Dětské hřiště v Broumově, kde od 16 hodin odstartuje 23. ročník Broumovské kytary. Vystoupí tu mimo jiné kapely Vypsaná fixa, Gaia Mesiah, Slobodná Európa či Imodium.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)