Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 17. do 19. května
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 17. do 19. května

René Herzán

Čtvrtek, 16. května 2019

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 17. do 19. května

Modelářská či hasičská soutěž, turistický pochod, závody v běhu, fotbal či výprava za ptactvem. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 17. do 19. května konají na Broumovsku.

Dnes se v konferenčním sále infocentra koná Závěrečný koncert hudebního oboru Základní umělecké školy v Broumově. Začne se v 18 hodin.

V Zeleném domečku vedle Muzea papírových modelů v Polici nad Metují se bude v pátek konat beseda s Mgr. Petrou Fettersovou. Tématem je porod, těhotenství a kojení. Začne se v 16 hodin.

Z fotbalového stadiónu v Polici nad Metují můžete v sobotu mezi 7. a 9. hodinou vyrazit na Mezinárodní polický vandr. Vítězí každý, kdo dorazí do 16 hodin. Ve 14 hodin uvede Boučkovo loutkové divadlo Boďi z Jaroměře pohádku O Zubejdě Solimánské.

V sobotu se bude v Broumově vítat ptačí zpěv! Sraz je v 7:30 hodin u vstupu do klášterní zahrady. Dalekohledy s sebou a psy nechte doma!

V sobotu se na hřišti Sokola Božanov bude konat hasičská soutěž O pohár starosty obce. Začne se v 9 hodin.

V sobotu v 10 hodin začne v broumovském klášteře interaktivní prohlídka Skriptoria. Hodinová interaktivní prohlídka klášterní písárny vás zavede do tajů středověkých profesí písaře, iluminátora, pergameníka či knihvazače. Vyzkoušíte si psaní husím brkem, broušení pergamenu, výrobu přírodních barev, práci s knihtiskařským lisem či vázání knih v unikátní klášterní písárně, která je běžně přístupná pouze školním kolektivům.

Příznivci plastikového modelaření jsou zvaní na Memorial Kit Show Broumov 2019. Soutěž se koná v sobotu, již tradičně v prostorách Kulturního domu v Otovicích. Vstup pro diváky bude od 10:30 hodin.

Klub běžeckého lyžování v Polici nad Metují pořádá 40. ročník silničního běhu Běh sídlištěm. Start prvních kategorií je v neděli v 9:30 hodin.

Fotbalisté Slovanu Broumov se v neděli utkají na domácím hřišti s Trutnovem B. Začátek zápasu je v 17 hodin.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)